Blanculescu: Activitatea Consiliului Consultativ este una inchisa

Luni, 09 Aprilie 2012, ora 09:16
1486 citiri
Blanculescu: Activitatea Consiliului Consultativ este una inchisa

Premierul Mihai Razvan Ungureanu a infiintat un Consiliu Consultativ, ce are 26 de membri, din care fac parte si renumiti antreprenori, bancheri si sefi de multinationale.

Postul de secretar este ocupat de analistul Ionel Blanculescu, care se va ocupa de partea organizatorica a acestui for.

Potrivit prim-ministrului, consiliul are rol de sesizare a impactului politicilor economice guvernamentale asupra mediului de afaceri, in folosul economiei nationale si de dezbatere a unor initiative economice.

"Obiectivului Consiliului este de a consolida puntile de legatura intre politicile economice guvernamentale si mediul economic pe ambele dimensiuni ale acestuia, creator de valoare adaugata, pe de o parte, si generator de taxe si impozite, asigurand veniturile necesare functionarii statului, de cealalta parte", a precizat Ungureanu.

Cei 26 de membrii vor avea rolul de a propune premierului solutii si masuri de ordin economic, Ungureanu fiind cel care va decide daca si cum le va implementa.

De asemenea, Ungureanu a precizat ca Guvernul are in vedere gasirea, in comun cu mediul de afaceri, a unor solutii si in ceea ce priveste combaterea evaziunii fiscale si in ceea ce priveste atragerea de fonduri europene.

Analistul Ionel Blanculescu, secretarul Consiliului Consultativ, a declarat, pentru Ziare.com ca activitatea acestui for este una inchisa, premierul fiind singura persoana mandatata sa vorbeasca despre masurile propuse de cei 26 de membri.

Ce inseamna pentru dumneavoastra numirea in postul de secretar al Consiliului Consultativ?

Pe de-o parte, inseamna o mare onoare pentru mine, iar, pe de alta parte, inseamna o si mai mare responsabilitate, avand in vedere ca ma ocup de partea organizatorica a acestei activitati, care va putea transpune cu eficienta discutiile Consiliului. Dupa cum stiti, unii pesimisti, care considera ca au mai fost si alte consilii ce nu au avut rezultate, au acuzat lipsa de implementare a diferitelor solutii, propuneri sau sugestii facute de diversele consilii, fie ca e vorba de cel fiscal, de la nivelul Ministerului Finantelor Publice, fie alte consilii, pe linie de competitivitate. Din acest motiv, va spun ca am o responsabilitate uriasa.

Cititi mai multe despre Blanculescu: Activitatea Consiliului Consultativ este una inchisa pe Ziare.com.

#Ungureanu Consiliul Consultativ, #interviu Blanculescu, #Blanculescu Consiliul Consultativ , #Politica interna