Boghicevici: Obiectivele Ministerului Muncii sunt reforma si locurile de munca

Miercuri, 08 Februarie 2012, ora 17:14
2024 citiri
Boghicevici: Obiectivele Ministerului Muncii sunt reforma si locurile de munca

Claudia Boghicevici, propusa sa conduca Ministerul Muncii in noul guvern, a declarat dupa audierea in comisia parlamentara ca principalele obiective ale sale sunt continuarea reformei in domeniul asistentei sociale si crearea de noi locuri de munca.

Boghicevici a subliniat ca are experienta "din 1997" in domeniul asistentei sociale si ca se doreste ca sistemul "sa aduca siguranta" oamenilor. In acelasi context, ea a mentionat ca prioritara si incluziunea sociala, prin toate masurile de asistenta pentru categoriile vulnerabile.

Claudia Boghicevici a facut referire si la prevederea legala potrivit careia persoanele care nu isi platesc taxele si impozitele sunt suspendate de la plata ajutoarelor sociale. Deputatul PDL a spus ca o eventuala decizie privind eliminarea acestei prevederi ar putea fi luata numai dupa o analiza privind impactul masurii. Boghicevici a precizat si ca ar putea exista posibilitatea ca datornicii la taxe si impozite sa poata plati esalonat, cu acordul consiliilor locale.

In privinta crearii de noi locuri de munca, Boghicevici a mentionat ca doua categorii prioritare din acest punct de vedere sunt femeile in varsta de peste 45 de ani si tinerii fara experienta. Deputatul a precizat ca, pentru crearea si sustinerea de noi locuri de munca, se are in vedere si finantarea unor facilitati acordate angajatorilor si dialogul cu patronatele si sindicatele.

"Despre eventuale cresteri ale pensiilor si salariilor anul acesta se va putea vorbi numai dupa analize economico-financiare", a mai spus Boghicevici, la finalul audierilor. In cadrul acestora, ea a spus de altfel ca nu poate face promisiuni fara acoperire.

Din cauza lipsei de cvorum in comisiile de resort provocata de boicotul opozitiei, Claudia Boghicevici, propusa pentru ministerul Muncii, a primit o recomandare, si nu un aviz, asa cum se obisnuieste.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ministru muncii, #obiective ministru muncii, #Boghicevici ministru muncii, #cabinet Ungureanu , #Politica interna