Bugetul CNA pe 2012, peste 7 milioane lei

Marti, 13 Decembrie 2011, ora 19:28
950 citiri
Bugetul CNA pe 2012, peste 7 milioane lei

Parlamentarii au adoptat, marti, bugetul pe anul 2012 al Consiliului National al Audiovizualului (CNA), in suma de 7.112.000 lei, cu un amendament prin care se face o redistribuire a sumelor alocate cheltuielilor.

Bugetul pe 2012 al CNA - o institutie finantata 100% de la bugetul de stat - a fost adoptat cu 181 voturi "pentru", 83 "impotriva" si o abtinere.

Majoritatea guvernamentala a adoptat un amendament la bugetul CNA prin care se face o redistribuire a sumelor alocate cheltuielilor, de diminuare cu 255.000 de lei a cheltuielilor de capital si suplimentarea cu aceeasi suma a cheltuielilor de personal.

In 8 decembrie, Comisiile de buget-finante au avizat bugetul CNA, in suma de 7.112.000 lei, aproband un amendament privind redistribuirea de fonduri, astfel incat sa fie majorate cheltuielile de personal.

Presedintele CNA, Rasvan Popescu, a sustinut atunci in fata parlamentarilor din comisii ca limita propusa pentru cheltuielile de personal, de 5.971.000 lei, este insuficienta pentru asigurarea activitatii, in contextul in care anul 2012 este unul electoral.

"La cheltuieli de personal, limita propusa este insuficienta. Dintr-o ultima analiza a cheltuielilor de personal pe 2012, limitandu-ne strict la finantarea posturilor de acum, la care se adauga sumele necesare finantarii celui de-al 11-lea post de membru, post in prezent neocupat, si a 7 persoane din aparatul tehnic care revin in activitate dupa concediu crestere copii, rezulta un deficit de 255.000 de lei. Acest lucru genereaza serioase dificultati in desfasurarea activitatii institutiei in 2012, an electoral, unde volumul activitatii Consiliului va fi unul fara precedent", a explicat, in 8 decembrie, Rasvan Popescu.

El a propus ca aceasta suma sa fie luata, prin redistribuire, de la cheltuielile cu bunuri si servicii.

Amendamentul a fost insusit de toti parlamentarii din comisiile de buget.

Bugetul CNA a fost aprobat de Comisiile de buget-finante din Parlament cu 24 voturi "pentru" si 5 abtineri.

CNA - o autoritate publica autonoma sub control parlamentar - are menirea sa incurajeze dezvoltarea functionarii intr-un mediu concurential a pietei libere din domeniul audiovizual.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#buget CNA, #parlament buget 2012 , #Politica interna