Camerele se reunesc joi pentru a vota bugetul

Miercuri, 14 Decembrie 2011, ora 22:20
1538 citiri
Camerele se reunesc joi pentru a vota bugetul

Senatorii si deputatii se vor intruni, joi, in trei sedinte comune succesive, pentru a decide privind angajarea raspunderii Guvernului pe legile privind comasarea alegerilor si promovarea judecatorilor la ICCJ si votul la legile bugetului.

Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a mentionat ca, in jurul orei 11.00, parlamentarii se vor reuni in plenul Parlamentului pentru ca premierul Emil Boc sa isi asume raspunderea, in doua sedinte comune, pentru cele doua proiecte de lege.

Prima sedinta comuna a Camerei Deputatilor si Senatului are loc pentru angajarea raspunderii Guvernului asupra proiectului de lege pentru modificarea si completarea Legii 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, precum si pentru modificarea articolului 29 din Legea 304/2004 privind organizarea judiciara.

Angajarea raspunderii Guvernului asupra proiectului de lege privind comasarea alegerilor se va face in cursul celei de-a doua sedinte comune a Camerelor legislative.

Ulterior, senatorii si deputatii vor da votul final, intr-o a treia sedinta comuna a Parlamentului, privind proiectele Legii bugetului de stat si Legii asigurarilor sociale de stat pentru anul 2012, dezbaterile pe articole fiind finalizate miercuri.

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, ca deputatii si senatorii USL nu vor participa la sedinta Parlamentului de joi, in care Guvernul isi va angaja raspunderea pentru proiectele de lege privind comasarea alegerilor si numirea judecatorilor la ICCJ.

Guvernul a adoptat, luni, proiectele de legi privind comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare si promovarea judecatorilor la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) si a decis sa promoveze actele normative prin angajarea raspunderii in Parlament.

USL a anuntat ca va depune motiune de cenzura. Aceasta poate fi depusa pana sambata, urmand ca in data de 19 decembrie sa fie citita in plen, iar in 22 decembrie sa fie dezbatuta.

#reuniune camere, #vot buget, #Parlament vot buget , #Politica interna