CCR amana pentru 12 septembrie decizia privind referendumul

Joi, 02 August 2012, ora 16:13
1736 citiri
CCR amana pentru 12 septembrie decizia privind referendumul

Curtea Constitutionala nu a ajuns la o decizie privind validarea sau invalidarea referendumului, aceasta fiind amanata pana in data de 12 septembrie.

Update 16.37 - Aspazia Cojocaru, judecatoare la Curtea Constitutionala: "dupa mine, referendumul trebuie anulat, pentru ca s-a bazat pe informatii false".

Curtea Constitutionala s-a intrunit joi, la ora 9, pentru a se decide in privinta valabilitatii referendumului organizat duminica, 29 iulie, pentru demiterea presedintelui Traian Basescu.

Fiecare birou electoral trebuie sa-si renume listele electorale, potrivit unuia dintre membrii comisiei, citat de catre Antena3.

Crin Antonescu ramane presedinte interimar pana cand CCR va lua decizia.

Magistratii CCR s-au intalnit marti si miercuri, sedinta fiind intrerupta de mai multe ori. Judecatorii au cerut mai multe documente, atat din partea Ministerului de Interne, cat si din partea Institutului National de Statistica.

Conform legislatiei in vigoare, referendumul este validat, daca la vot se prezinta 50%+1 dintre cetatenii cu drept de vot. Conform rezultatelor Biroului Electoral Central, la vot s-au prezentat 46,24% din cetateni.

CCR a cerut miercuri, cand au inceput deliberarile pentru validarea sau invalidarea referendumului, documente suplimentare de la institutiile invocate de USL in cererile sale.

#decizie referendum CCR, #referendum decizie Curtea Constitutionala, #validare referendum , #Politica interna