Cepoi: CNAS deconteaza miliarde de lei pentru medicamente ieftine

Sambata, 28 Iulie 2012, ora 14:42
1593 citiri
Cepoi: CNAS deconteaza miliarde de lei pentru medicamente ieftine

Casa Nationala de Asigurari de Sanatate a decontat, anul trecut, zeci de milioane de euro pentru medicamente pentru afectiuni usoare, in timp ce pentru medicamentele pentru bolnavi cronici sunt liste de asteptare, a afirmat, vineri, la Ploiesti, ministrul Sanatatii, Vasile Cepoi.

Prezent, vineri, la Ploiesti, la o dezbatere la care au participat aproape doua sute de cadre medicale din sistemul public de sanatate, ministrul Sanatatii Vasile Cepoi a atras atentia ca in Romania s-au cheltuit sunt foarte mari pentru medicamente ieftine si pentru boli usor tratabile, in timp ce bolnavii cronici sunt trecuti pe liste de asteptare.

"Anul trecut, CNAS a decontat 1,7 miliarde de lei pentru medicamente al caror cost lunar era mai mic de 10 lei, Tot anul trecut, pentru expectorante CNAS a decontat 20 de milioane de euro, pentru antiinflamatorii a decontat zece milioane de euro, pentru antispastice 11 milioane de euro. Intre timp, avem liste de asteptare la cancer, la hepatita cronica, la HIV/SIDA, la diabet zaharat si asa mai departe" a afirmat ministrul Sanatatii.

#decontari CNAS medicamente ieftine, #declaratii Cepoi deconturi CNAS, #bani decontati CNAS , #Politica interna