Conducerea Camerei, convocata duminica pentru o sesizare la CC pe hotararea privind referendumul

Duminica, 22 Iulie 2012, ora 11:54
1155 citiri
Conducerea Camerei, convocata duminica pentru o sesizare la CC pe hotararea privind referendumul

Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a fost convocat duminica pentru a emite un punct de vedere la o sesizare a PDL care ataca la Curtea Constitutionala un articol din Hotararea Parlamentului prin care se stabilesc data si conditiile referendumului din 29 iulie.

Surse parlamentare au declarat pentru MEDIAFAX ca Biroul Camerei a fost convocat duminica, la ora 11.30, pe acest subiect.

Potrivit acelorasi surse, sesizarea PDL depusa la CC vizeaza articolul 3 din hotararea Parlamentului, care prevede ca, "in situatia in care Curtea Constitutionala va stabili ca nu au fost indeplinite conditiile de valabilitate stabilite de lege, Parlamentul Romaniei va lua act de hotararea acesteia si va decide asupra procedurii de urmat".

Liderul deputatilor PDL, Mircea Toader, a precizat ca sesizarea PDL pe aceasta tema a fost depusa la Curtea Constitutionala in urma cu o saptamana.

"Am depus aceasta sesizare pentru ca hotararea Parlamentului este foarte ambigua. E un lucru anormal si lasa deschisa posibilitatea ca Parlamentul sa decida peste Curtea Constitutionala", a declarat Toader.

Curtea Constitutionala a decis, in 10 iulie, ca legea prin care se modifica Legea referendumului astfel incat presedintele sa fie demis cu majoritatea celor care se voteaza la referendum este constitutionala in masura in care asigura participarea a cel putin jumatate plus unu din numarul persoanelor inscrise in listele electorale permanente.

#Camera Deputatilor referendum, #Camera Deputatilor decizie referendum , #Politica interna