Costin (BNS): Suntem in gol de lichiditati de mult timp

Duminica, 14 Octombrie 2012, ora 16:01
1218 citiri
Costin (BNS): Suntem in gol de lichiditati de mult timp

Presedintele BNS, Dumitru Costin, a comentat declaratiile premierului Ponta potrivit carora constructia bugetara actuala nu prevede nicio resursa pentru ultimele 45 de zile din 2012, spunand ca acestea reprezinta un adevar care n-a mai fost spus cu voce tare pana acum.

"Lucrurile stau asa de multa vreme, nu este o situatie de ieri, de azi. Premierul a simtit nevoie sa comunice in spatiul public un adevar care nu a mai fost spus cu voce tare pana acum", a declarat presedintele Blocului National Sindical (BNS).

Dumitru Costin a adaugat ca semnele "golului de lichiditati" au fost vizibile de multa vreme.

"Suntem in gol de lichiditati de mult timp, iar semnele in acest sens au fost vizibile. Statul se imprumuta permanent, dovada fiind si faptul ca Ministerul Finantelor a scos pe piata obligatiuni, titluri de stat", a declarat presedintele BNS.

Costin a mai spus ca, din punctul sau de vedere, situatia in care se afla bugetul de stat nu ar fi urmarea unor asa-zise cheltuieli inoportune in ultima perioada.

"Dimpotriva, as putea spune. Colegii mei au participat la discutii in care guvernul a analizat bugetele companiilor si s-au taiat cheltuieli considerate nejustificate", a declarat presedintele BNS.

#Dumitru Costin buget Romania, #declaratii buget Ponta reactii, #Ponta rectificare bugetara , #Politica interna