Cristian Diaconescu face o vizita oficiala in Germania

Luni, 16 Aprilie 2012, ora 12:53
1214 citiri
Cristian Diaconescu face o vizita oficiala in Germania

Ministrul afacerilor externe, Cristian Diaconescu, va efectua o vizita oficiala la Berlin in perioada 16-17 aprilie, la invitatia omologului sau german Guido Westerwelle. Vizita vine in contextul celebrarii a 20 de ani de la semnarea Tratatului pentru cooperare prieteneasca si parteneriat european de catre Romania si R.F. Germania.

Potrivit unui comunicat al MAE, ministrul afacerilor externe va mai avea intrevederi la Cancelaria Federala cu Nikolaus Meyer-Landrut, consilier pentru afaceri europene al cancelarului german si cu Michael Fluegger, consilier adjunct pentru politica externa. De asemenea, Diaconescu se va intalni cu presedintele Grupului parlamentar de prietenie Germania-Romania si al Forumului Romano-German, Susanne Kastner.

Seful diplomatiei romane va purta convorbiri cu ministrul german al afacerilor externe, discutiile urmand a se concentra pe temele de interes comun al agendei europene si internationale si va fi trecut in revista stadiul excelent al relatiilor bilaterale dintre Romania si R.F. Germania, inregistrat in ultimii ani, cu accent pe perspectivele de intensificare a cooperarii economice.

Discutiile vor fi urmate de o conferinta de presa comuna a celor doi oficiali.

In aceeasi zi, Cristian Diaconescu va sustine un discurs intitulat "Germania si Romania - 20 de ani de parteneriat in Europa" la Casa Europeana din Berlin. La dezbatere vor participa analistul politic Anneli Ute Gabanyi si prof. Eckart Stratenschulte, presedintele Academiei Europene din Berlin.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Cristian Diaconescu vizita Germania, #ministru Diaconescu vizita Germania, #ministru afaceri externe Germania , #Politica interna