Dragoi: Este posibila o noua emisiune de obligatiuni pe piata externa in 2012

Joi, 01 Martie 2012, ora 15:29
1665 citiri
Dragoi: Este posibila o noua emisiune de obligatiuni pe piata externa in 2012

O noua emisiune de obligatiuni pe piata externa este posibila in 2012, strategia pentru acest an fiind aceea de atragere a 2,5 miliarde euro, a declarat joi ministrul Finantelor Publice, Bogdan Dragoi.

"Ultima emisiune pe piata externa a fost o oportunitate in piata si a fost un succes al Romaniei, care a fost bine punctat, mai ales de catre beneficiari, de catre cei care au cumparat bondurile".

"Strategia pentru 2012 este de a atrage 2,5 miliarde euro. Conform strategiei, o noua emisiune este posibila. Sunt 2,25 miliarde dolari cumulate la cele doua emisiuni de pana acum", a explicat Dragoi, in cadrul conferintei cu tema "Clusterele economice generatoare de noi locuri de munca"

Ministrul Finantelor a apreciat ca este totodata un succes pentru piata interna.

"Un bond reusit si o emisiune reusita este un rezultat al unor masuri. Pe piata interna am emis cel mai ieftin la sase luni si am emis pentur prima data un bond de 15 ani", a mai spus Dragoi.

Romania a redeschis marti emisiunea de obligatiuni lansata pe piata americana la 31 ianuarie, si a atras fonduri de 750 de milioane de dolari, cu un cupon de 6,75% si un randament in scadere cu 0,425 puncte procentuale, la 6,45%. Obligatiunile au fost cumparate in principal de investitori din SUA si Marea Britanie

#emisie obligatiuni Romania declaratii Dragoi, #ministrul Finantelor emisie obligatiuni, #vanzare obligatiuni Romania , #Politica interna