Dragoi: Iesim din nou pe pietele externe in partea a doua a anului

Vineri, 09 Martie 2012, ora 14:26
1277 citiri
Dragoi: Iesim din nou pe pietele externe in partea a doua a anului

Romania se va putea imprumuta din nou de pe pietele externe in a doua parte a anului, a declarat vineri ministrul Finantelor Publice, Bogdan Dragoi, adaugand ca acest lucru depinde de apetitul investitorilor si lichiditatea de pe piete si ca tinta pentru acest an este de a atrage 2,5 miliarde euro.

"Cred ca vom iesi in partea a doua a anului, dar este greu de estimat pe ce piata. Vrem sa vedem care este apetitul investitorilor si lichiditatea pe piata europeana, dar si pe cea americana. Tinta noastra este de 7 miliarde euro pana in 2013, iar pentru 2012 de 2,5 miliarde euro", a explicat Dragoi.

Romania a redeschis la sfarsitul lui februarie emisiunea de obligatiuni lansata pe piata americana la 31 ianuarie, si a atras fonduri de 750 de milioane de dolari, cu un cupon de 6,75% si un randament in scadere cu 0,425 puncte procentuale, la 6,45%. Obligatiunile au fost cumparate in principal de investitori din SUA si Marea Britanie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Dragoi declaratii vanzare obligatiuni, #Dragoi Romania obligatiuni piata externa, #Dragoi obligatiuni , #Politica interna