Emil Boc: Suntem in graficul cresterii economice intre 1,5 si 2% in 2011

Marti, 15 Noiembrie 2011, ora 13:37
1099 citiri
Emil Boc: Suntem in graficul cresterii economice intre 1,5 si 2% in 2011

Primul-ministru Emil Boc a declarat marti, la Lancram, ca datele de pe trimestrul al III-lea al acestui an arata foarte bine din punct de vedere economic, tara noastra fiind in graficul unei cresteri economice pentru 2011 intre 1,5 si 2%.

"Deci cu siguranta obiectivul de 1,5% este atins. Undeva intre 1,5 si 2% se va duce cresterea economica in 2011. Depinde in acest grafic de 1,5 - 2% ceea ce se intampla in trimestrul IV, adica acum. Iar Ministerul Transporturilor a dovedit si de aceasta data pragmatism prin faptul ca se lucreaza non-stop in perioada aceasta la toate obiectivele majore de infrastructura, la autostrazi si alte proiecte pe care le are in lucru", a afirmat Emil Boc, la inaugurarea oficiala a lucrarilor autostrazii Orastie - Sibiu lotul II.

Datele INS de pe semestrul al treilea al acestui an arata ca politica Guvernului a fost corecta, considera premierul.

"Datele de pe trimestrul al III-lea, aratandu-ne cea mai mare crestere din ultimii doi ani si ceva, dovedeste faptul ca a fost corecta politica Guvernului de orientare spre investitii si locuri de munca. Este singura cale si de a iesi din recesiune, si de a atenua efectele crizei economice si de a pleca pe o crestere economica sanatoasa", a spus premierul.

Potrivit acestuia, Romania este in graficul unei cresteri economice pentru 2011 intre 1,5 si 2%.

"Avem patru trimestre consecutive de crestere economica, trimestrul IV de anul trecut, I, II si III de anul acesta. Asta este prima concluzie: patru trimestre consecutive de crestere economica. A doua concluzie: suntem in graficul unei cresteri economice pentru 2011 intre 1,5 si 2% deja", a spus Emil Boc.

Premierul Emil Boc, impreuna cu ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Anca Boagiu, participa marti la deschiderea lucrarilor la santierul autostrazii Orastie - Sibiu lot 2 km 26+500.

#Emil Boc crestere economica , #Politica interna