Finantele infiinteaza o unitate specializata in evaluarea investitiilor publice

Marti, 14 August 2012, ora 17:51
2345 citiri
Finantele infiinteaza o unitate specializata in evaluarea investitiilor publice

O unitate specializata in evaluarea investitiilor publice va fi infiintata in cadrul Ministerului Finantelor, a anuntat, marti, secretarul de stat in cadrul ministerului de resort, Liviu Voinea.

Potrivit reprezentantului Guvernului, decizia a fost luata, dupa ce evaluarea proiectelor finantate din bugetul de stat a identificat o utilizare ineficienta a banilor publici.

"Au fost identificate 212 proiecte care nu indeplinesc cumulativ cinci criterii de eficienta, iar suma totala a acestor proiecte este de 36 miliarde de lei cheltuiti, suma care a ramas de cheltuit fiind de 31 miliarde de lei, in urmatorii patru ani", a declarat Voinea.

Potrivit lui Voinea, analiza acestor proiecte s-a bazat pe indicatori de alocare eficienta a resurselor, nu pe utilitate sociala sau rentabilitate.

El explicat ca va fi analizat fiecare proiect in parte si se va lua o decizie fie de reducere a sumelor alocate, fie de schimbare a contractelor sau oprirea lor unde este posibil.

#Voinea unitate evaluare, #Voinea unitate evaluare Ministerul Finantelor, #Voinea proiecte bani publici Ministerul Finantelor , #Politica interna