Guvernul cauta solutii pentru finantarea Festivalului International de Teatru de la Sibiu

Duminica, 20 Mai 2012, ora 11:25
2621 citiri
Guvernul cauta solutii pentru finantarea Festivalului International de Teatru de la Sibiu

Premierul Victor Ponta spune ca va discuta cu ministrul Culturii, Mircea Diaconu, despre finantarea Festivalului International de Teatru de la Sibiu (FISTS), dupa ce organizatorii au anuntat anularea mai multor evenimente programate pentru ca ministerul a alocat mai putin bani decat erau prevazuti.

Premierul Victor Ponta a declarat, sambata, la Sibiu, dupa ce a aflat ca mai multe evenimente din cadrul Festivalului International de Teatru de la Sibiu vor fi anulate din cauza finantarii mai mici obtinute de la Ministerul Culturii, ca va discuta cu Mircea Diaconu.

Pe de alta parte, primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a declarat, joi, ca nu poate suplimenta bugetul Festivalului International de Teatru de la Sibiu si ca a discutat telefonic cu ministrul Culturii, Mircea Diaconu, cu care a ajuns la concluzia ca nu sunt bani, dar se va gasi totusi "o mica finantare" pentru festival.

Echipa festivalului se ridica la peste 1.000 de oameni, dintre care 500 de voluntari.

Cea de-a XIX-a editie a Festivalului International de Teatru de la Sibiu (FITS) debuteaza pe 25 mai si se incheie pe 3 iunie, cuprinzand peste 350 de evenimente, sustinute de peste 2.500 de artisti din toata lumea, sub sloganul "Crize. Cultura face diferenta".

Anul acesta, organizatorii FITS au pus in vanzare peste 20.000 de bilete. Pretul unui bilet variaza intre 10 lei si 40 de lei, in functie de eveniment si locul in sala.

#festival teatru sibiu, #finantare festival teatru Sibiu, #finantare guvern festival teatru Sibiu , #Politica interna