Guvernul combate evaziunea: Bogatii vor fi controlati, din 2012

Sambata, 12 Noiembrie 2011, ora 11:21
1333 citiri
Guvernul combate evaziunea: Bogatii vor fi controlati, din 2012

Persoanele fizice cu venituri sau averi mari, care au efectuat tranzactii imobiliare in perioada 2006-2008, vor fi verificate incepand cu anul viitor intr-un program guvernamental de control.

Controlul comertului electronic, pentru identificarea "riscului fiscal" de nedeclarare a calitatii de comerciant de catre persoanele fizice si juridice, cresterea numarului de actiuni ale echipelor mobile prin prezenta mai activa in teren si prin efectuarea controalelor in trafic sunt panurile Guvernului pentru combaterea evaziunii fiscale, releva un document guvernamental citat de Mediafax.

In plus, dezvoltarea aplicatiei informatice de monitorizare a miscarilor de produse accizabile in regim suspensiv de accize, inclusiv a miscarilor intracomunitare cu accize platite in statul membru de expeditie, sunt alte masuri pregatite de Guvern pentru combaterea evaziunii fiscale.

In primavara anului trecut, Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a initiat mai multe controale la persoanele fizice care au realizat tranzactii imobiliare cu terenuri construibile si constructii noi in perioada 2006-2008 , fiind verificate atunci 7.145 persoane cu 85.442 tranzactii in valoare totala de 14,88 miliarde lei.

La sfarsitul anului trecut, Guvernul a decis ca persoanele fizice ale caror venituri reale depasesc cu cel putin 50.000 lei sumele declarate vor plati impozit de 16% aplicat la diferenta dintre cele doua valori.

Guvernul a aprobat normele de verificare a marilor averi si a sustinut ca procedurile vor fi aplicate din acest an, fara insa ca pana in prezent sa existe rezultate concrete.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Guvern masuri evaziune fiscala, #impozit sume nedeclarate , #Politica interna