Guvernul se arata dispus sa sprijine Arctic cu ajutoare de stat

Vineri, 03 Februarie 2012, ora 15:58
2171 citiri
Guvernul se arata dispus sa sprijine Arctic cu ajutoare de stat

Emil Boc a discutat vineri cu o delegatie a companiei Arctic, membra a grupului Arcelik, despre oportunitatea extinderii capacitatii de productie a fabricii de la Gaesti, prilej cu care a spus ca Guvernul ia in calcul sa sprijine aceasta investitie prin acordarea unui ajutor de stat.

"Premierul Emil Boc a aratat ca Executivul va sprijini investitiile care genereaza noi locuri de munca si consolidarea unui brand romanesc cu traditie, analizand inclusiv oportunitatea de a acorda un ajutor de stat, in baza prevederilor schemei instituite prin HG 1680/2008, administrata de Ministerul Finantelor Publice.

Reprezentantii Arctic si-au exprimat determinarea pentru extinderea investitiei de la Gaesti si i-au prezentat primului-ministru proiectul unei noi linii de fabricatie, care ar putea genera cel putin 400 de noi locuri de munca si va creste volumul exporturilor", se arata intr-un comunicat al Executivului.

Fabrica de la Gaesti produce aparate frigorifice, avand in prezent o capacitate de 1,5 milioane de unitati pe an si 2.475 de angajati. Doua treimi din productie sunt destinate exporturilor.

La intrevederea de la Palatul Victoria a participat si Andreea Paul Vass, consilier de stat al primului-ministru.

Joi, premierul Boc a spus in cadrul unor intrevederi cu reprezentanti DeLonghi si Bosch ca Executivul este dispus sa acorde ajutoare de stat si in cazul investitiilor pe care cele doua companii le vor incepe la Cluj.

#Artctic ajuto stat, #fabrica Arctic Gaesti, #ajutor Romania Arctic , #Politica interna