Impactul bugetar brut calculat prin reducerea TVA la paine este de 250 de milioane de lei

Sambata, 23 Martie 2013, ora 17:33
1854 citiri
Impactul bugetar brut calculat prin reducerea TVA la paine este de 250 de milioane de lei

Impactul bugetar brut calculat prin reducerea TVA la paine, de la 24 la 9%, este de 250 de milioane de lei, dar in realitate vom avea mult mai mult fiscalizat, a declarat, sambata, premierul Victor Ponta, la Antena 3.

"Ne-am gandit sa facem acea reducere de TVA pe tot lantul la paine, de la 1 iulie si pana la 31 decembrie 2013 si vom vedea daca se confirma teoria noastra ca de fapt o sa avem incasari mai mari cu o cota scazuta de TVA sau teoria FMI ca vom avea o noua gaura la buget.

I-am cerut ministrului Agriculturii, Daniel Constantin, sa faca un parteneriat cu producatorii, sa le explice ca daca avem un succes trecem de la paine si la alte produse. Doar pentru paine impactul bugetar calculat brut prin reducerea de la 24 la 9% este de 250 de milioane de lei, dar noi am spus ca in realitate o sa avem mult mai mult fiscalizat si nu vom pierde cei 250 de milioane de lei", a spus Ponta.

Acesta a precizat ca nu este optimist in privinta ieftinirii produselor dupa reducerea TVA deoarece producatorii, probabil, vor include si alte pierderi sau investitii in costuri.

In ceea ce priveste reducerea CAS, premierul considera ca aceasta masura va ramane un obiectiv pentru 2014, la fel si introducerea cotei fractionate de impozitare.

"In masura in care 2013 ne dovedeste ca este sustenabil bugetar ceea ce am acordat in 2012 ramane ca prioritate absoluta in 2014 reducerea CAS. Cota fractionata (8% si 12% n.r.) nu am putut sa o facem in acelasi timp cu cresterea salariul minim si cu cresterile de salarii si pensii, dar ramane ca obiectiv pentru perioada de guvernare si pe masura ce avem bani din alta parte, o vom face", a adaugat Ponta.

#TVA paine Ponta, #Ponta reducere TVA paine, #pret paine Ponta , #Politica interna