Isar: Guvernul intentioneaza sa produca crestere economica neinflationista

Sambata, 09 Iunie 2012, ora 10:40
1370 citiri
Isar: Guvernul intentioneaza sa produca crestere economica neinflationista

Ministrul delegat pentru mediul de afaceri si IMM-uri, Lucian Isar, a declarat, vineri seara, la o intalnire cu oamenii de afaceri din Suceava, ca Guvernul intentioneaza sa produca o crestere economica neinflationista si ca isi propune dezvoltarea sectorului micro-intreprinderilor.

Prezent la o intalnire cu oamenii de afaceri din Suceava organizata la Camera de Comert si Industrie, Lucian Isar a spus ca pana in prezent a fost rezolvata problema legata de macrostabilitatea financiara, dar ca aceasta nu rezolva foarte multe aspecte legate de cresterea economica.

"Pana acum s-a rezolvat problema cu macrostabilitatea financiara. Problema cu ea e ca nu poti construi foarte mult in acest moment", a spus ministrul.

El a aratat ca Guvernul doreste sa sprijine in cel mai scurt timp dezvoltarea sectorului micro-intreprinderilor si sa solutioneze problema birocratica in accesarea fondurilor destinate dezvoltarii micilor intreprinderi.

"Vom vrea sa introducem rapid dezvoltarea pe micro-intreprinderi", a spus Isar, care a aratat ca se va lucra pe trei nivele privind plata banilor pentru proiectele accesate, reducerea birocratiei si o crestere neinflationista.

"Incercam sa lucram pe trei nivele. In primul rand sa va primiti banii cat mai repede. La nivelul doi este birocratia care mananca foarte mult timp si resurse. Vom incerca sa gasim cateva moduri de a va face viata mai usoara la acest capitol. Mai vrem sa avem o crestere neinflationista", a mai spus ministrul.

El a mai anuntat ca vor fi lansati, in zone ale tarii, opt poli de crestere care sunt aglomeratii de afaceri conexe ce au capacitatea de a multiplica investitia.

Totodata, ministrul delegat pentru mediul de afaceri a mai spus ca Guvernul va introduce prevederea ca la parteneriate publice locale sa fie obligatoriu un partener local.

"Statul va fi mai prezent in economie ca un facilitator al activitatilor private. Avem o cu totul alta dimensiune a diplomatiei economice", a adaugat Lucian Isar.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#crestere economica romania, #Lucian Isar crestere economica, #poli afaceri Romania , #Politica interna