Reteaua de gaze a Bucurestiului, modernizata cu 65 de milioane de lei

Luni, 21 Mai 2012, ora 19:45
3031 citiri
Reteaua de gaze a Bucurestiului, modernizata cu 65 de milioane de lei

Daniel Chitoiu, Ministrul Economiei, a semnat luni contractul de finantare pentru implementarea unui proiect privind modernizarea retelei de gaze naturale, beneficiarul fiind SC GDF Suez Energy Romania.

Proiectul este denumit "Modernizarea retelei de gaze naturale - Cresterea capacitatii tehnice a sistemului de distributie gaze naturale din Bucuresti prin dezvoltarea retelei de medie presiune".

Noua conducere a Ministerului Economiei spune ca a decis sa semneze acest proiect pentru a creste gradul de absorbtie a fondurilor europene, prin deblocarea activitatea Autoritatii de Management pentru Programul Operational Sectorial "Cresterea competitivitatii economice".

Valoarea totala care face obiectul finantarii este de 65.941.798 lei, iar proiectul se incadreaza in axa prioritara 4 "Cresterea eficientei energetice si a securitatii furnizarii in contextul combaterii schimbarilor climatice", operatiunea "Sprijinirea investitiilor in extinderea si modernizarea retelelor de transport al energiei electrice, gazelor naturale si petrolului, precum si a retelelor de distributie a energiei electrice si gazelor naturale, in scopul reducerii pierderilor in retea si realizarii in conditii de siguranta si continuitate a serviciului de transport si distributie".

Prin implementarea acestui proiect, se va extinde reteaua de distributie a gazelor in Municipiul Bucuresti, prin construirea a 16 noi tronsoane de conducte din polietilena de inalta densitate, in lungime totala de 70,4 km. Astfel, lungimea totala a retelei modernizate, de medie presiune, va fi de 395,75 km.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#modernizare retele gaze, #MinisteruL Economie retea gaze, #proiect modernizare retele gaze , #Politica interna