Ministerul Transporturilor a respectat calendarul asumat cu FMI

Sambata, 04 Februarie 2012, ora 09:02
2847 citiri
Ministerul Transporturilor a respectat calendarul asumat cu FMI

Ministerul Transporturilor si Infrastructurii a respectat calendarul convenit cu delegatia Fondului Monetar International, a declarat ministrul Anca Boagiu dupa o intalnire cu seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks.

Potrivit unor surse guvernamentale, cei doi au discutat vineri seara la sediul Ministerului de Finante, in prezenta ministrului Gheorghe Ialomitianu, despre calendarul stabilit la misiunea precedenta, Ministerul Transporturilor indeplinind calendarul asumat.

Memorandumul incheiat cu Fondul Monetar International prevede desemnarea unui management privat in 2012 pentru Electrificare CFR, Tarom si Portul Constanta. Initial, Tarom trebuia sa selecteze un management privat pana la finele lunii ianuarie 2012.

Pe de alta parte, CFR Marfa a iesit de pe lista companiilor care trebuiau sa beneficieze de management privat urmand sa fie privatizata prin vanzarea unui pachet catre un investitor strategic pana in luna octombrie a anului viitor, iar viitoarea companie ce va prelua principalul operator feroviar de marfa va decide asupra managementului companiei.

In ceea ce priveste Tarom, compania va fi listata la bursa, cu 20 la suta din actiuni, insa calendarul de selectie a managementului privat a fost afectat se procesul de selectie a companiei/consortiului care va intermedia listarea celor 20 de procente.

Delegatia comuna a Fondului Monetar International, Bancii Mondiale si Comisiei Europene a inceput, miercurea trecuta, la Bucuresti, a patra misiune de evaluare a Acordului stand-by de tip preventiv cu Romania. Conferinta de final a celei de-a patra misiuni de evaluare va avea loc duminica, la ora 16.00.

Acordul stand-by dintre Romania si FMI a inceput la 31 martie 2011 si este unul de tip preventiv, ridicandu-se la 3,1 miliarde DST, respectiv 3,6 miliarde de euro, reprezentand aproximativ 300% din cota pe care Romania o are la FMI.

#Anca Boagiu FMI, #privatizare tarom, #privatizare cfr, #acord fmi romania, #imprumut fmi romania , #Politica interna