Ministerul Turismului plateste arierate de 122 mil. de lei pentru infrastructura rurala

Miercuri, 19 Septembrie 2012, ora 16:40
1526 citiri
Ministerul Turismului plateste arierate de 122 mil. de lei pentru infrastructura rurala

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului va plati arierate de 122 de milioane de lei pentru infrastructura rurala si de 22 de milioane de lei pentru investitiile in infrastructura sportiva, a declarat ministrul Dezvoltarii Regionale, Eduard Hellvig, dupa sedinta de Guvern de miercuri.

"Astazi (miercuri - n.red.), prin OUG s-a transferat de la Secretarialul General al Guvernului la MDRT Ordonanta 7 privind infrastructura rurala. Astfel, trebuie sa platim arieratele din cadrul programului. La nivelul infrastructurii rurale sunt arierate de 122 milioane lei. Pentru investitiile in infrastructura de baze sportive suma este de 22 milioane lei. Transferul este o solicitare avuta in acordul cu FMI", a afirmat Eduard Hellvig.

Ministrul a facut cateva precizari legate de proiectele in cadrul Programului Operational Regional, pentru cresterea eficientei energetice in blocurile de locuinte.

Hellvig a spus ca MDRT, in calitate de autoritate de management, a introdus un nou domeniu de interventie prin care sunt finantate proiectele de reabilitare termica a blocurilor in care locuiesc persoane din categorii sociale vulnerabile, cu venituri reduse.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Hellvig declaratii, #reabilitare termica Hellvig, #proiecte reabilitare termica Hellvig , #Politica interna