Ministrul Baconschi, revocat din functie de Emil Boc

Luni, 23 Ianuarie 2012, ora 14:14
1816 citiri
Ministrul Baconschi, revocat din functie de Emil Boc
Theodor Baconschi, revocat din functie

Premierul Emil Boc a anuntat, in cadrul unei prezentari in fata Parlamentului, ca l-a revocat pe ministrul Theodor Baconschi din functia de ministru de Externe.

Theodor Baconschi a declarat, vineri, ca ar trebui sa existe o monitorizare mai buna a cheltuielilor fondurilor europene.

"Trebuie sa deplangem ca nu avem o evaluare corecta a costurilor reale ale serviciilor de sanatate. Exista niste mecanisme de raportare, dar Casa de Asigurari de Sanatate si Ministerul Sanatatii primesc aceste rapoarte fara sa calculeze valorile prestatiilor medicale", a spus Baconschi, aratand ca in prezent Ministerul Finantelor si alte organisme financiare, precum ANAF sau Trezoreria, nu publica trimestrial sumele intrate in sistemul de sanatate.

Theodor Baconschi, ministrul de Externe al Romaniei, revocat din functie, a mai precizat, vineri, ca proiectul noii legi a sanatatii a fost retras "dupa ce nu a fost inteles suficient, nu a fost discutat cu toti partenerii", iar un nou proiect de lege va intra in dezbatere publica in curand.

#theodor baconschi, #premier emil boc, #revocare ministru externe , #Politica interna