Ministrul Transporturilor viseaza la 900 de kilometri de autostrada pana in 2013

Luni, 21 Noiembrie 2011, ora 19:17
1367 citiri
Ministrul Transporturilor viseaza la 900 de kilometri de autostrada pana in 2013

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu a afirmat, in cadrul dezbaterilor din Camera Deputatilor pe marginea motiunii simple a opozitiei pe transporturi, ca Romania are in executie 638 de kilometri de autostrada, fapt care va face ca reteaua de autostrazi sa ajunga la 900 de kilometri in 2013.

Ministrul a aratat ca ritmul de constructie al autostrazilor in Romania da sperante cu unele termene de finalizare vor fi chiar devansate.

"Pentru cei care vor sa socoteasca, o pot face, dar ii invit politicos sa execute si ei autostrazi in termene de 18 luni, de la proiectare pana la executie, termenul in care sunt executate astazi tronsoanele de autostrazi. Nu sunt doar vorbe goale, sper ca vorbesc imaginile (...) Se va lucra si pe perioada de iarna si astfel, cine stie, vom avea surprize si termenele vor fi devansate, cum s-a mai vazut si la alte lucrari de infrastructura", a estimat Boagiu.

Ministrul a sustinut ca investitiile in infrastructura vor ajunge la un cuantum de 16,7 miliarde de euro pana in 2016.

"Doar proiectele de autostrazi creeaza 18.500 de locuri de munca, iar un loc de munca creat antreneaza sau mentine alte cinci locuri de munca, adica 95.000 de oameni. Noi ca si guvern, vom investi permanent in modernizarea infrastructurii din Romania, iar proiectele in derulare insumeaza 16,7 miliarde de euro, bani care se duc in infrastructura romaneasca, bani care creeaza locuri de munca si sunt bani care trebuie sa fie cheltuiti pana in 2016", le-a spus ministrul deputatilor.

De asemenea, Boagiu a respins acuzatiile opozitiei referitoare la gradul redus de absorbtie al fondurilor europene.

"Pentru a spune adevarul, alocarea pentru lucrari de infrastructura din fondurile de coeziune si dezvoltare regionala este de 2,5 miliarde de euro. Contractate astazi sunt 1,9 miliarde de euro la care se mai adauga cele 600.000.000 economii pe care urmeaza sa le lansam ca lucrari suplimentare. Platiti efectiv sunt 440.000.000 euro. Mai mult, pentru a spulbera afirmatii facute cu inconstienta, pentru ca nu le auzim doar noi, cei din aceasta sala, Romania are semnate contracte de finantare cu UE de 1,49 miliarde de euro. Ceea ce inseamna ca aceste contracte sunt recunoscute, procesul de evaluare si licitatie a fost recunoscut, altfel nu ar fi fost semnate", a argumentat ministrul Transporturilor.

#Anca Boagiu fonduri autostrazi Romania, #bani autostrazi Romania, #kilometri autostrada , #Politica interna