Noua organigrama a Ministerului Agriculturii va fi aprobata de Guvern

Joi, 24 Mai 2012, ora 11:59
2150 citiri
Noua organigrama a Ministerului Agriculturii va fi aprobata de Guvern

Noua organigrama a Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) va fi aprobata in sedinta de guvern de saptamana viitoare si va cuprinde directii noi, importante pentru sectorul agricol din Romania, a declarat, joi, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin.

"Prima directie vizeaza industria alimentara, care nu este stimulata si organizata cum ar trebui si de aceea am infiintat o Directie generala pentru industria alimentara, unde o sa aduc cei mai buni experti la concursul care va fi organizat.

Directia de zootehnie va fi unificata cu Directia de productie vegetala sub o noua Directie generala de politici agricole, care sper sa aiba o imagine mult mai clara fata de ceea ce se intampla in toate sectoarele agricole" , a precizat ministrul Agriculturii.

Acesta a subliniat ca noua structura a MADR va cuprinde si o Directie generala de control si antifrauda, iar inspectiile vor fi scoase din aceasta structura.

In ceea ce priveste sectorul produselor traditionale, ministrul a mentionat ca va exista un serviciu care se va ocupa de standardizarea produselor de traditie.

"Aici ma refer la standardizarea produselor de traditie, diferite de cele traditionale. Ministerul va stabili care sunt produsele de traditie, ce elemente trebuie indeplinite pentru a fi definite ca produse de traditie, iar cine vrea sa intre in aceasta categorie va trebui sa indeplineasca conditiile cerute de minister", a explicat oficialul MADR.

Nu in ultimul rand, Daniel Constantin a precizat ca structura de conducere la varf a MADR este completa odata cu numirea tuturor secretarilor de stat.

"Au fost semnate deciziile de numire pentru Daniel Botanoiu si Gheorghe Albu, ca secretari de stat in MADR. Botanoiu se se va ocupa de relatia cu fermierii, de politicile din agricultura si va avea in coordonarea sa directiile agricole, SNIF (Societatea Nationala Imbunatatiri Funciare), ANIF (Agentia Nationala de Imbunatatiri Funciare), iar Gheorghe Albu se va ocupa de industria alimentara si relatia cu Parlamentul", a mai aratat ministrul Agriculturii.

#organigrama Ministerul Agriculturii, #sedinta Guvern Ministerul Agriculturii , #Politica interna