Orban: Reactiile din tara fata de acordul ACTA au fost "practic zero"

Joi, 02 Februarie 2012, ora 15:02
1417 citiri
Orban: Reactiile din tara fata de acordul ACTA au fost "practic zero"

Romania nu a participat la dezbaterile publice lansate de Comisia Europeana privind proiectul ACTA, atitudine ce reflecta nivelul scazut al dezbaterilor pe afaceri europene, a declarat joi ministrul afacerilor europene, Leonard Orban.

"Trebuie sa-mi exprim inca o data regretul ca, din pacate, afacerile europene, care, de fapt, sunt din ce in ce mai mult afaceri interne ale Romaniei, sunt foarte putin dezbatute, sunt foarte putin cunoscute. Si rezultatele se resimt. Se resimt in performanta pe care o are Romania ca stat membru al UE".

"E suficient doar sa ne uitam la ultimul exemplu, cel legat de acordul ACTA, ca sa intelegem cat de scazut e nivelul dezbaterii in aceasta chestiune. Comisia Europeana a organizat patru sesiuni de consultare publica, pentru ca domeniul comertului este un domeniu exclusiv de competente comunitare. Au fost patru consultari publice. Din ce stiu eu reactiile din tara au fost practic zero", a afirmat Leonard Orban.

"Pot sa va dau nenumarate alte exemple", a mai spus Orban, adaugand ca si in ceea ce priveste dezbaterile privind Politica Agricola Comuna reactiile autoritatilor romane lasa de dorit.

Ministrul afacerilor europene a mai mentionat nivelul scazut de pregatire al celor care lucreaza in domeniul afacerilor europene in administratia publica.

"Facand o comparatie cu ce s-a intamplat inainte de momentul aderarii, din motive obiective, dar si subiective, as putea spune ca nu s-a imbunatatit calitatea celor care lucreaza in domeniu. Dimpotriva, sunt motive de ingrijiorare", a subliniat ministrul Leonard Orban.

#ACTA Romania, #ACTA sanctiuni, #ACTA antipiraterie , #Politica interna