Ponta: Guvernul va retrage banii distribuiti primariilor PDL de Executivul Ungureanu

Vineri, 25 Mai 2012, ora 16:29
1408 citiri
Ponta: Guvernul va retrage banii distribuiti primariilor PDL de Executivul Ungureanu

Guvernul isi mentine decizia de a retrage banii primiti de catre primariile PDL de la Executivul Ungureanu, deoarece jumatate dintre acestea nu inregistreaza arierate si nici nu necesita fonduri de cofinantare a proiectelor europene, potrivit premierului Victor Ponta.

El a aratat ca judecatorii Curtii Constitutionale nu permit recuperarea banilor doar in cazul acelor primarii cu datorii la cheltuieli curente si de capital sau care trebuie sa finanteze proiecte UE.

"Vad ca Avocatul Poporului a facut sesizarea si nu stiu daca este o confuzie intre popor si primarii PDL. Ar trebui sa isi asume aceasta greseala", a spus Ponta.

Curtea Constitutionala a decis, joi, la sesizarea Avocatului poporului, ca este neconstitutional textul din Ordonanta de Urgenta a Guvernului 15/2012 privind sumele defalcate din taxa pe valoarea adaugata pentru echilibrarea bugetelor locale si acordate unitatilor administrativ-teritoriale, aceasta ordonanta fiind prima adoptata de catre Guvernul Ponta.

Prin aceasta ordonanta, noul Executiv a decis ca primarii sunt obligati sa returneze Guvernului, in maximum trei zile, fondurile necheltuite din alocatiile primite la inceputul lunii aprilie de la fostul Cabinet Ungureanu pentru cheltuieli curente si cofinantarea unor proiecte europene.

La inceputul lunii aprilie, prin hotarare, Guvernul Ungureanu a alocat primariilor fonduri totale de 648 milioane lei din Fondul de rezerva bugetara aflat la dispozitia Guvernului, cei mai multi bani fiind acordati primariilor PDL.

Premierul Ponta aprecia ca Guvernul va recupera mai mult de jumatate din totalul acestor fonduri si anunta ca banii vor fi varsati inapoi la Fondul de rezerva bugetara si utilizati pentru proiecte sociale.

#bani primarii PDL retragere, #Guvern bani primarii PDL, #Cabinet Ungureanu primarii PDL , #Politica interna