Ponta si Basescu au discutat la Cotroceni despre bugetul pe 2013

Joi, 03 Ianuarie 2013, ora 18:11
1379 citiri
Ponta si Basescu au discutat la Cotroceni despre bugetul pe 2013

Premierul Victor Ponta si presedintele Traian Basescu s-au intalnit, joi, la Palatul Cotroceni, pentru o discutie pe marginea bugetului de stat pe 2013, subiect care face obiectul sedintei de Guvern de vineri, au declarat pentru NewsIn surse din Guvern.

Premierul a declarat ca vrea aprobarea bugetului in Parlament pana la 1 februarie si le-a cerut ministrilor sa-si definitiveze calculele pana pe 7-10 ianuarie, atunci cand e asteptata o delegatie a Comisiei Europene pentru raportul MCV. Cel mai probabil, dezbaterile din legislativ vor incepe in jurul datei de 15 ianuarie, intr-o sesiune extraordinara.

Aprobarea bugetului de stat pe 2013 are loc si in contextul in care o delegatie a Fondului Monetar International (FMI) va efectua o vizita la Bucuresti intre 15 - 29 ianuarie, pentru a realiza a saptea si a opta evaluare a acordului stand by cu Romania. Vizita FMI se va derula impreuna cu reprezentantii Comisiei Europene si ai Bancii Mondiale si misiunea FMI va discuta cu autoritatile romane evolutiile economice recente si perspectivele, bugetul pentru 2013, progresul privind reformele structurale, precum si orientarea politicii monetare.

#buget 2013 Ponta Basescu, #Ponta Basescu Cotroceni, #intalnire Ponta Basescu , #Politica interna