Rudnitchi: Basescu exagereaza cu mineriada

Miercuri, 04 Iulie 2012, ora 16:46
1441 citiri
Rudnitchi: Basescu exagereaza cu mineriada

O comparatie cu mineriada din 1990 este o exagerare, intrucat contextul economic si social sunt diferite, a precizat analistul financiar Constantin Rudnitchi comentand declaratia presedintelui tarii care asemana situatia politica cu care se confrunta Romania cu mineriada din 1990.

Ambele evenimente afecteaza imaginea tarii, insa in 1990 Romania avea un capital de imagine generat de revolutie si, in plus, devenea o piata deschisa investitiilor straine. In prezent se poate vorbi de un blocaj, intrucat oamenii de afaceri au suficiente surse de informare, este de parere Rudnitchi.

"Cred ca este o exagerare sa vorbesti despre o asemanare cu mineriada din '90 intrucat este scoasa din context. Mineriada pomenita a lucrat tot la nivel de imagine, dar intr-un moment in care Romania avea in presa internationala o imagine exceptionala pentru ca tara venea dupa o revolutie, intr-un moment in care economia Romaniei trebuia sa se deschida pentru investitii din afara, iar simpatia pentru tara noastra era la cote maxime.

Acum lucrurile sunt un pic mai simple, cei care vor sa vina aici au deja semnale, au investitori care sunt deja in Romania, au agentii de rating care sunt deja aici. Vorbesc despre un soi de blocaj si nu neaparat despre o situatie de tipul mineriadei din 1990", a declarat analistul financiar Constanti Rudnitchi pentru Business24.

Basescu a declarat marti: "Ii avertizez (nr. liderii partidelor din opozitie) ca prin incalcarea grava a regulamentelor au pus statul roman intr-o situatie extrem de dificila similara cu cea generata de mineriada din 13-15 iunie 1990"

Precizarile presedintelui Romaniei au venit in contextul in care partidul aflat la putere, USL a obtinut schimbarea celor doi presedinti ai Camerelor.

#suspendare Traian Basescu, #Rudnitchi suspendare Basescu, #mineriada Romania suspendare Basescu , #Politica interna