Salariile bugetarilor si pensiile ar putea fi majorate din aprilie 2012

Luni, 07 Noiembrie 2011, ora 11:46
1832 citiri
Salariile bugetarilor si pensiile ar putea fi majorate din aprilie 2012

O eventuala majorare a salariilor bugetare si pensiilor se va analiza in primavara lui 2012, cand guvernul ar putea lua decizia majorarii acestora in cazul in care bugetul o va permite.

Guvernul ar putea decide dupa aprilie 2012 daca vor creste salariile bugetarilor si pensiile, in masura in care va exista spatiu bugetar, au stabilit luni liderii coalitiei de guvernare, in sedinta de la Palatul Victoria,dupa cum au declarat pentru Agerpres surse participante la discutii.

"Salariile bugetarilor si pensiile vor ramane la nivelul actual, dar dupa vizita delegatiei FMI din aprilie-mai 2012 se analizeaza daca pensiile se pot majora cu un anumit procent. Daca se poate aplica Legea pensiilor, se va aplica, in functie de posibilitatile bugetare. Si salariile la fel", au precizat sursele.

Conform surselor, in cadrul Coalitiei, UDMR a cerut garantii privind cresterea pensiilor si salariilor pe parcursul anului 2012, insa ministrul Finantelor a aratat ca, potrivit negocierilor cu FMI, va trebui analizat daca se va putea face majorarea.

Liderul Grupului parlamentar al UDMR din Senat, Fekete Szabo Levente Andras, a declarat, ca la propunerea Uniunii s-a stabilit in coalitie sa se analizeze in aprilie 2012 majorarea pensiilor si a salariilor bugetare, dupa o analiza cu delegatia FMI care va veni atunci la Bucuresti.

"Noi am propus sa se analizeze majorarea pensiilor cu rata inflatiei si jumatate din cresterea salariului mediu brut pe economie, potrivit Legii pensiilor, precum si recuperarea unui anumit procent din scaderea cu 25% suferita de bugetari in anul 2010. In masura in care va fi posibil, se vor face majorarile", a spus senatorul UDMR.

"Cert este ca, indiferent de evolutiile economice, in 2012 nu se vor face scaderi de salarii in sectorul bugetar si nici de pensii", a mai afirmat liderul senatorilor UDMR.

#salarii bugetari, #marire pensii, #prognoze crestere salarii 2012 , #Politica interna