Sedinta de Guvern extraordinara: Se asteapta modificarea Legii referendumului

Joi, 05 Iulie 2012, ora 18:01
1096 citiri
Sedinta de Guvern extraordinara: Se asteapta modificarea Legii referendumului

Guvernul a confirmat ca se va reuni joi seara, la ora 18.00, in sedinta extraordinara, fiind asteptat ca Executivul sa modifice, prin ordonanta de urgenta, Legea referendumului si sa decida ca presedintele poate fi demis cu voturile a 50% plus unu din numarul persoanelor prezente la vot.

Surse oficiale au declarat, joi dimineata, agentiei Mediafax, ca Guvernul intentioneza sa se reuneasca in sedinta, in jurul orei 18.00, unul dintre subiectele posibile fiind modificarea prin ordonanta de urgenta a legislatiei privind referendumul pentru demiterea din functie a presedintelui.

Potrivit surselor, legislatia ar putea fi modificata printr-o ordonanta care va stabili ca presedintele poate fi demis cu 50% plus unu din numarul persoanelor prezente la vot.

Conform legii actuale, presedintele este demis la referendum cu 50% plus unu din numarul alegatorilor inscrisi pe liste.

Solicitat de presa sa comenteze aceasta informatie, premierul Victor Ponta a declarat ca Guvernul s-ar putea reuni joi in sedinta extraordinara pe tema referendumului de demitere a presedintelui, deoarece este obligat sa asigure conditii bune de desfasurare a unui eventual astfel de referendum.

El a adaugat ca va analiza si ultimele date ale recensamantului, aratand ca la alegeri inca sunt folosite liste electorale ca in 2002, cu trei milioane de locuitori in plus.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#sedinta Guvernul Romaniei, #legea referendumului Guvern, #sedinta Guvern referendum , #Politica interna