Sfaturi de la oamenii de afaceri pentru guvernanti

Marti, 08 Noiembrie 2011, ora 08:12
1227 citiri
Sfaturi de la oamenii de afaceri pentru guvernanti

Reducerea numarului de bugetari, asumarea cu nume si prenume a ceea ce au semnat de catre toti cei care participa la elaborarea si la executia bugetului si analiza fezabilitatii investitiilor incepute si viitoare - acestea sunt principalele sfaturi pe care le dau oamenii de afaceri si directorii de multinationale guvernantilor care lucreaza la bugetul pentru anul 2012.

Directorul general al Campofrio, Ovidiu Wencz, considera ca ar trebui revizuita structura de personal in raport cu media europeana, iar daca se constata ca sunt prea multi sa se reduca numarul lor, informeaza Mediafax, citand Ziarul Financiar.

Potrivit Ziarului Financiar, la finele lui iulie 2011 erau inregistrati, conform datelor Institutului de Statistica, 199.000 de functionari in administratia publica si aparare, adica cu 40.000 mai mult decat in decembrie 2004, cand PDL si PNL au venit la putere.

Mihai Matyas, directorul general al La Fantana, considera ca o cooperare mai buna a Guvernului cu mediul de afaceri ar putea conduce la elaborarea unui proiect de buget realist pentru 2012.

Ovidiu Wencz de la Campofrio sustine ca este important sa se faca o analiza de fezabilitate a investitiilor, sa existe un proces transparent de cheltuire a banilor publici si persoane care sa isi asume raspunderea pentru cheltuirea lor.

Pe de alta parte, Dan Ostahie, presedintele Altex spune ca cel mai important lucru pentru Romania este stabilirea unor obiective comune pentru Banca Nationala, Guvern si romani, aceasta fiind o prioritate chiar inainte de stabilirea bugetului pe 2012.

Problema elaborarii unui buget adaptat la realitatea economica apare in contextul in care bugetul pe 2010 a fost construit pe o crestere economica de 1,5%, in timp ce in realitate PIB-ul a scazut cu aproape 2%, in timp ce bugetul pe 2009 a mizat pe o crestere economica de 2% si venituri mai mari cu 18%, cand in realitate PIB-ul a scazut cu 7%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#oameni afaceri, #DanOstahie, #Ovidiu Wencz, #buget 2012 , #Politica interna