Si tarisoara asta cui ramane?

Joi, 23 August 2012, ora 09:45
2108 citiri
Si tarisoara asta cui ramane?

Dupa ce au aflat, cu surprindere, ca decizia CCR nu le este favorabila, liderii USL au sarit ca arsi, s-au batut cu pumnii in piept, au rostit cuvinte patriotice si au amenintat pe toate posturile de televiziune ca batalia nu s-a incheiat, pentru ca vin alegerile parlamentare.

Marti, premierul Victor Ponta oscila intre "vom respecta decizia CCR" si "decizia CCR este nedreapta si ilegala". Se afla in cadrul unei conferinte de presa si toate tunurile televiziunilor erau indreptate catre el.

"Guvernul il va ignora pe Traian Basescu", a spus Victor Ponta. Executivul nu are "niciun fel de datorie fata de Traian Basescu".

Pe urma, a vorbit cu inversunare despre o ampla reforma constitutionala, in urma

careia va taia si va spanzura. Presedintele nu va mai fi presedinte, Parlamentul nu va mai fi Parlament, Curtea Constitutionala nu va mai fi Curte Constitutionala. Toate vor fi schimbate, a spus patriotul Ponta, in asa fel incat puterea sa nu se mai afle niciodata in mana unui singur om.

Citeste si - Victor Ponta: "Voi propune o ampla reforma constitutionala".

La celalalt pupitru, Crin Antonescu ne-a amintit, din nou, de textele lui Caragiale. El, Antonescu, apara poporul asuprit. El iubeste patria. Acesta este singurul motiv pentru care va ramane in continuare in politica, ignorand promisiunea pe care a facut-o, cand a spus ca-si va da demisia daca Traian Basescu va ramane presedinte.

Ambii lideri USL au transpirat si au amenintat. Nu mai este timpul calmului si al ratiunii. Poporul este bolnav, iar acesti doi veritabili chirurgi trebuie sa taie in carne vie. Chiar nu intelege nimeni asta?

In toate discursurile de marti un singur lucru au uitat oamenii politici: economia Romaniei. Nimeni n-a suflat o vorba, nimeni n-a pomenit-o. Dezbaterile pe probleme economice, pentru oamenii politici din Romania, pot fi amanate oricand, daca o cer interesele partidului.

Presedintele interimar, Crin Antonescu s-a gandit, totusi, la problemele economice ale Romaniei. Liberalul(?) a spus:

"Aceasta poveste cu economia afectata de suspendarea lui Traian Basescu noi nu o inghitem. Economia Romaniei a fost pusa pe butuci de guvernarile regimului Traian Basescu. Niciodata, dar niciodata, pentru un om care crede in democratie si ma refer acum la un simplu cetatean, nu va fi convingator argumentul 'Taci, inghite, nu-ti exprima vointa, ca scade leul'".

Crin Antonescu a declarat ca nu il intereseaza, din acest punct de vedere, comentariile guvernatorului Bancii Nationale, Mugur Isarescu.

Guvernatorul declara in data de 6 august:

"...Nu trebuie uitat ca lumea aceasta este formata din piete de unde Romania ia sume importante ca sa-si finanteze deficitul bugetar si ca sa merg mai departe pentru a plati salarii, pensii. Deci, aici nu e vorba de o joaca a BNR si de o interferenta. Aici este vorba de a trasmite semnale foarte clare ca aceasta tara trebuie sa mearga inainte, institutiile trebuie sa-si faca datoria (...) Fiecare trebuie sa-si faca datoria, iar in materie de finante internationale, atentie, si in finante interne, mai mult decat in oricare alta parte, spun eu ca gura bate fundul, si il bate rau de tot. Si nu avem nevoi de asa ceva. Este un mesaj pe care il repetam", a spus Isarescu.

Din pacate, criza nu se va opri aici. Intoarcerea lui Traian Basescu nu este decat un pas intermediar, iar razboiul va continua. "Vin alegerile parlamentare", a spus Victor Ponta ieri, cu un zambet in coltul gurii.

Sa ne fie clar: un Guvern nu poate ignora un Presedinte si nici invers, un Presedinte, fie el si interimar, nu poate ignora declaratiile Guvernatorului BNR, nu de alta, dar depindem de Europa si de ce ne cere ea cand vine vorba de bani, afaceri, investitii.

Si nu putem arata cu degetul catre Europa occidentala si implicarea ei in deciziile nationale, atata vreme cat trei sferturi dintre exporturile romanesti pleaca acolo, banii la buget pentru sustinerea salariilor si pensiilor vin tot de acolo, garantia ca ne putem imprumuta la dobanzi rezonabile vine tot din UE, ca sa nu mai vorbim de investitii straine, care dupa cum le spune si numele, domnule Antonescu, de la straini vin.

Si daca "a fost pusa pe butuci" economia nationala de catre guvernele anterioare, ce altceva poate sa faca guvernarea actuala? O contemplam si atat?

Din ce vedem azi pe scena politica, nu putem intelege decat ca tara ne vrea prosti. Cum ar fi sa nu mai fim?!

Asteptam cu interes privatizarile companiilor de stat din toamna; sunt curios daca si acest guvern si acest presedinte ne vand ieftin.

#Victor Ponta referendum, #Crin Antonescu referendum, #Mugur Isarescu referendum, #decizie CCR referendum Romania , #Politica interna