Sute de mii de euro pentru promovarea CFR Marfa inainte de privatizare

Marti, 23 Aprilie 2013, ora 17:05
1920 citiri
Sute de mii de euro pentru promovarea CFR Marfa inainte de privatizare

Cheltuielile pentru reclama si publicitate au crescut de la 50.000 de lei (11.360 de euro) la 2.550.000 de lei (579.500 de euro) in cadrul bugetului Ministerului Transporturilor, pentru atragerea unui numar cat mai mare de potentiali cumparatori in achizitia pachetului de actiuni la CFR Marfa, a anuntat, marti, purtatorul de cuvant al Executivului, Andrei Zaharescu.

Pe de alta parte, in bugetul aceluiasi minister a scazut volumul cheltuielilor pentru rapoarte de evaluare in procesul de privatizare si post-privatizare, de la 11 milioane de lei la 8,5 milioane lei.

"Cresterea volumului cheltuielilor pentru reclama si publicitate este justificata de atragerea unui numar cat mai mare de potentiali cumparatori, in achizitia pachetului de actiuni pe care Ministerul Transporturilor il gestioneaza la CFR Marfa in calitate de actionar in numele statului roman", a precizat Zaharescu.

El a mentionat ca in sedinta de Guvern a fost adoptat un proiect de hotarare pentru modificarea anexei la Hotararea Guvernului nr.65/2013 pentru aprobarea bugetului propriu de venituri si cheltuieli al Ministerului Transporturilor privind activitatea de privatizare pe anul 2013.

Tot in sedinta de marti a fost aprobat bugetul de venituri si cheltuieli pe anul 2013 al Societatii de Administrare Active Feroviare "S.A.A.F" SA aflata sub autoritatea Ministerului Transporturilor, veniturile totale estimate fiind de 5.452 mii lei, iar cheltuielile de 5.278 mii lei.

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a afirmat pe 16 aprilie ca exista "vreo 12 companii" care si-au manifestat interesul fata de privatizarea CFR Marfa, anuntand ca vor sa cumpere caiete de sarcini.

Mai multe termene ale licitatiei pentru privatizarea CFR Marfa au fost decalate, compania castigatoare urmand sa fie anuntata pe 26 iunie, potrivit unui anunt postat pe 20 aprilie pe site-ul Ministerului Transporturilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#CFR marfa privatizare, #bani promovare Ministerul Transporturilor, #clienti CFR Marfa , #Politica interna