Adrian Nastase a fost operat. Viata nu este pusa in pericol

Joi, 21 Iunie 2012, ora 12:15
1598 citiri
Adrian Nastase a fost operat. Viata nu este pusa in pericol

Fostul premier a fost operat la Sectia de Chirurgie Plastica a Spitalului Floreasca din Capitala, pentru indepartarea tesuturilor distruse pe traseul glontului. Interventia s-a incheiat in jurul orei 11.00, dupa circa 60 de minute, au precizat surse medicale.

"Din fericire, nu au fost leziuni vitale. Nu va ramane cu sechele, ci cu cicatrice", a spus seful Clinicii de Chirurgie Plastica de la Spitalul Floreasca, Ioan Lascar.

Adrian Nastase a incercat sa se sinucida, miercuri noapte, dupa ce politistii au venit la locuinta sa, el provocandu-si o rana in zona gatului cu un pistol, au declarat, pentru Mediafax, surse medicale.

Politistii venisera pentru a-l ridica pe fostul prim-ministru, in urma condamnarii definitive de ICCJ, la doi ani de inchisoare cu executare in dosarul "Trofeul calitatii".

Doi ani de inchisoare cu executare

Adrian Nastase a fost condamnat definitiv, miercuri, de ICCJ, la doi ani de inchisoare cu executare in dosarul "Trofeul calitatii", in care este acuzat in legatura cu strangerea de fonduri pentru campania electorala din 2004, cand a candidat pentru Presedintie din partea PSD.

Completul de cinci judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) a admis in parte recursurile facute de Adrian Nastase si ceilalti inculpati din dosarul "Trofeul calitatii".

Condamnarea lui Nastase, o sentinta rara in Europa

Condamnarea lui Adrian Nastase este o sentinta rara la nivel european pentru un fost prim-ministru, noteaza Agentia France-Presse. "Fostul premier roman Adrian Nastase a fost condamnat miercuri la o pedeapsa definitiva de doi ani de inchisoare pentru acte de coruptie, o sentinta rara in Europa pentru un fost prim-ministru", scrie AFP.

De altfel, "Nastase este cel mai inalt oficial politic condamnat pana acum in Romania pentru acte de coruptie", subliniaza AFP, notand ca fostul premier este considerat de analisti mentorul politic al actualului prim-ministru Victor Ponta.

Foarte putini fosti prim-ministri au fost condamnati la sentinte cu executare in Europa pentru acte de coruptie, noteaza AFP.

#Nastase sinucidere, #Nastase condamnare, #Nastase Trofeul Calitatii, #Adrian Nastase proces , #Premier