Adrian Nastase va fi executat silit pentru 3 mil. de lei, in dosarul Trofeul Calitatii

Vineri, 01 Februarie 2013, ora 14:50
1513 citiri
Adrian Nastase va fi executat silit pentru 3 mil. de lei, in dosarul Trofeul Calitatii

Fostul premier Adrian Nastase va fi executat silit, dupa ce inspectoratul de stat in Constructii a depus cererea de executare silita. Autoritatile au de recuperat o suma de aproximativ trei milioane de lei, prejudiciul din dosarul Trofeul Calitatii.

Ioan Cazacu, avocatul lui Adrian Nastase, sustine ca nu exista riscul ca fostul premier sa ramana fara case, pentru ca sechestrele sunt puse pe casele celorlalti inculpati implicati din dosarul Trofeul Calitatii.

"Dupa ce s-a incuviintat de judecator, executorul va trimite mai intai o somatie si abia apoi se pot lua alte masuri, dar trebuie sa asteptam ce decizie va lua judecatorul. (...) In aceasta faza a executarii silite nu se pune sechestru pe case.

Vom vedea care va fi evolutia. Cel care este supus executarii se poate apara prin diferite alte metode, care se numesc contestatii la executare", a spus avocatul, intr-o interventie Realitatea TV.

Somatia acorda un interval de 15 zile in care somatul poate raspunde si se acorda termene de aproximativ doua saptamani, a mai adaugat avocatul lui Nastase.

Executorul judecatoresc desemnat sa se ocupe va cere sprijinul bancilor pentru a vedea ce sume sunt disponibile in conturile lui Nastase. Vor fi cercetate si declaratiile de avere semnate de fostul premier. Daca aceste sume nu vor fi suficiente, atunci se va trece la executarea silita a bunurilor politicianului.

"Daca Nastase va primi o somatie, putem spune executati suma de bani care este deja executata. Daca executorul va decide sa extinda executarea si asupra altor bunuri, noi vom depune constatii", a subliniat Cazacu.

Acesta a mai precizat ca, deocamdata, executorul a obtinut incuviintarea judecatoriei sectorului 1, dupa ce Inspectoratul de Stat in Constructii a decis executare silita a bunurilor lui Nastase.

Sunt vizitate Casa din Zambaccian, domeniul de la Cornu si mai multe tablouri pe care le are fostul premier.

Nastase este acuzat ca, in 2004, a camuflat strangerea de fonduri pentru campania sa electorala prin initierea unui simpozion, mai exact manifestarea "Trofeul calitatii in constructii". Aceasta a fost organizata de catre Inspectoratul de Stat in Constructii (ISC), iar taxele de participare incasate (peste 1,6 milioane de euro) au ajuns la patru companii controlate de doi dintre apropiatii familiei Nastase.

De aici, banii au plecat, mai departe, spre o firma care a prestat diverse servicii in campania prezidentiala a liderului social-democrat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Adrian Nastase executat silit, #Nastase doar Trofeul Calitatii , #Premier