Autostrada Bucuresti - Ploiesti se deschide la jumatatea lunii mai

Duminica, 22 Aprilie 2012, ora 15:20
1682 citiri

Autostrada Bucuresti - Ploiesti va fi deschisa circulatiei la jumatatea lunii mai 2012, a anuntat duminica premierul Mihai-Razvan Ungureanu, care a vizitat impreuna cu ministrul Transporturilor, Alexandru Nazare, santierul autostrazii.

"Noi inchidem un proiect in care multa lume are merit, si predecesorii domnului ministru (al transporturilor n.r.) si guvernele precedente. Guvernul Boc a tinut foarte mult ca aceasta autostrada sa fie incheiata chiar in anul care a trecut, nu s-a putut atunci. Miza este sa o avem foarte repede gata', a spus premierul.

La randul sau, ministrul Transporturilor, Alexandru Nazare, a informat ca, pana in prezent, sunt finalizati 56 de km de autostrada, intregul tronson pana la centura Ploiestiului, cu exceptia celor sase de km de autostrada urbana de la centura si care se leaga in Sectorul 2, care urmeaza a fi finalizati.

Nazare a spus ca au fost probleme "foarte mari" la podurile de la Cociovalistea, Ialomita, si Prahova, actuala conducere a ministerului incercand sa evite "problemele foarte mari " care au existat la realizarea acestui proiect, unde termenele nu au fost respectate.

Sper ca si constructorii sa-si faca treaba", a spus ministrul Transporturilor, subliniind ca in cazul in care termenele nu vor fi respectate vor fi aplicate penalizari.

"In momentul in care lucrarile vor fi finalizate, compania de drumuri va cuantifica care este stadiul penalitatilor si vom anunta care este cifra cu care au fost penalizati constructorii", a spus ministrul.

Alexandru Nazare a mai informat ca in ceea ce priveste coridorul 4, tronsonul Pitesti- Sibiu, a fost demarata procedura de reactualizare a studiului de fezabilitate, astfel incat la mijlocul anului viitor cu acordul Comisiei Europene, al Directoratului de politici regionale, sa poata fi inceputa procedura de licitatie.

"Eu mi-asi dori sa pornim licitatie inainte de termen, adica inainte de perspectiva financiara 2014-2020", a spus ministrul.

Referindu-se la descoperirea arheologica din sectorul Sibiu-Orastie, Alexandru Nazare a dat asigurari ca nu vor fi intarzieri ale lucrarilor cauzate de acest fapt, in timp ce premierul Mihai Razvan Ungureanu si-a exprimat "marea bucurie" pe care, "ca istoric", o incearca.

"Am discutat astazi cu domnul ministru sa initiem organizarea unei expozitii care sa cuprinda cele mai importante artefacte arheologice descoperite in cursul lucrarilor de executie a marilor autostrazi, poate la Muzeul National de Istorie, in cazul in care si conducerea acestuia o va permite", a spus Ungureanu.

De asemenea, ministrul Transporturilor a precizat ca, in privinta tronsonului pana la Brasov, a fost trimis la BERD si la Banca Europeana de Investitii documentul de reactualizare a sectorului Comarnic-Brasov.

"Sper ca in cel mai scurt timp sa il putem lansa, dupa ce se va face analiza de catre banci, in asa fel incat sa intram intr-un calendar in privinta relansarii proiectului, in urmatoarea luna", a mai spus ministrul.

#autostrada bucuresti ploiesti, #termen autostrada Bucuresti Ploiesti inaugurare autostrada , #Premier