Basescu il lasa pe Ponta interimar la Transporturi sa finalizeze privatizarea CFR Marfa

Duminica, 21 Iulie 2013, ora 09:45
1915 citiri
Basescu il lasa pe Ponta interimar la Transporturi sa finalizeze privatizarea CFR Marfa

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, sambata seara, ca presedintele Traian Basescu i-a spus ca il lasa pe premierul Victor Ponta interimar 45 de zile la Ministerul Transporturilor, pentru a finaliza privatizarea CFR Marfa.

Antonescu a relatat, intr-o emisiune la Antena 3, ca el l-a informat pe presedintele Basescu despre mentinerea propunerii ca Ovidiu Silaghi sa fie numit la Ministerul Transporturilor.

Liderul PNL a relatat ca seful statului i-a spus ca il va lasa pe Victor Ponta interimar la Transporturi pentru 45 de zile, ca sa finalizeze privatizarea CFR Marfa. Basescu i-a mai spus lui presedintelui PNL ca, dupa acest interval, va decide ce face in legatura cu propunerea lui Silaghi la Transporturi.

Raspunzand unei intrebari, Antonescu a spus ca a discutat cu Victor Ponta despre ceea ce i-a spus presedintele Basescu, iar premierul nu s-a aratat surprins de decizia sefului statului.

"Decizia presedintelui este, luand act de propunerea noastra, sa lase sa curga interimatul domnului prim-ministru Ponta in fruntea Ministerului Transporturilor vreme de 45 de zile, in ideea ca va finaliza contactul de privatizare al CFR Marfa. Asta este un lucru pe care mi l-a comunicat - nu e niciun secret din asta - si ca la sfarsitul acestei perioade de interimat va decide asupra propunerii pe care noi am facut-o, luand act ca ne-o mentinem", a spus Antonescu.

Ponta ii va transmite lui Basescu nominalizarea oficiala a lui Silaghi in urmatoarele zile

El a precizat ca Ponta nu a formalizat pana in acest moment propunerea PNL in ceea ce-l priveste pe Silaghi pentru ca, asa cum a comunicat premierul anterior, a asteptat sa aiba loc si aceasta discutie a sa cu Basescu.

Antonescu a adaugat ca Ponta va formaliza propunerea ca Silaghi sa ocupe postul de la Transporturi probabil in zilele urmatoare si o va trimite presedintelui.

El a precizat ca Basescu l-a informat asupra intentiei sale de a lasa ca interimatul de 45 de zile al lui Ponta la Transporturi sa curga pana la epuizarea termenului, astfel incat procesul de privatizare al CFR Marfa sa fie finalizat in interiorul acestei perioade.

"Dar ceea ce presedintele m-a informat la randul domniei sale este ca va lua act de aceasta propunere, va lasa interimatul sa curga pana la capat pentru ca un proces de privatizare, argumentul domniei sale fiind ca procesul respectiv de privatizare a fost dus pana acum de fostul ministru Relu Fenechiu si de primul-ministru si, ca atare, fiind o actiune pe care ei au gandit-o, sa o duca la capat", a adaugat Antonescu.

Liderul PNL a spus, raspunzand unei intrebari a moderatorului, ca singura lectura politica posibila a demersului lui Traian Basescu priveste intentia acestuia ca Ponta sa-si asume pana la capat privatizarea CFR Marfa si eventualele disponibilizari facute de companie in perioada urmatoare.

"Asta e cred singura lectura posibila", a spus Antonescu.

#Ministru Transporturilor Ponta, #intalnire Antonescu Basescu Transporturi, #interimat Ponta Ministerul Transporturilor, #nominalizare Silaghi Ministerul Transporturilor , #Premier