Boc a numit un nou presedinte la ANOFM

Miercuri, 30 Noiembrie 2011, ora 18:38
1282 citiri
Boc a numit un nou presedinte la ANOFM

Elvira Rodica Andronescu, fost consilier judetean PDL in judetul Alba, a fost numita de premierul Emil Boc in functia de presedinte al Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca, post ramas vacant din luna octombrie, dupa demiterea lui Silviu Bian, arestat cu acuzatia de luare de mita.

Pana in prezent, atributiile de ordonator de credite al institutiei au fost indeplinite de Iulia Circei, transferata in urma cu o luna din postul de inspector guvernamental in cel de secretar general la ANOFM.

Fostul presedinte ANOFM Silviu Bian a fost trimis in judecata, fiind acuzat de procurorii anticoruptie de luare de mita, in forma continuata.

Acuzatiile la adresa lui Silviu Bian se refera la faptul ca, in perioada decembrie 2010 - octombrie 2011, acesta, in calitate de presedinte al Agentiei Nationale de Ocupare a Fortei de Munca si al Consiliului de administratie din cadrul ANOFM, a primit suma totala de 1.058.500 de lei, echivalentul a aproximativ 250.574 de euro, si 22.000 de euro de la opt angajati in cadrul proiectelor PACSPO si ICAR pentru a vira 25 la suta din costul proiectelor reprezentand cofinantarea acestora din fonduri proprii, alocate din bugetul asigurarilor pentru somaj.

#presedinte nou ANOFM, #Emil Boc presedinte ANOFM , #Premier