Boc: Bancile trebuie sa dea raspuns urgent firmelor care cer credite

Duminica, 26 Iulie 2009, ora 11:01
1355 citiri
Boc: Bancile trebuie sa dea raspuns urgent firmelor care cer credite

Premierul Emil Boc a declarat, sambata, la Bistrita, ca va avea o discutie cu reprezentantii bancilor, carora le va cere sa urgenteze termenul pana la care dau un raspuns firmelor in legatura cu creditele pe care acestea le solicita, transmite NewsIn.

"Trebuie sa avem o discutie cu mediul bancar pentru a reglementa si aici o chestiune decenta: un termen in care sa se dea un raspuns firmelor care solicita credite.

Sa li se spuna daca este aprobata cererea, daca este respinsa, iar daca este nevoie de completarea documentatiei, iarasi sa se faca intr-un termen foarte clar pentru ca a lasa mediul privat la interpretarea si discretia functionarilor din banci este inadmisibil", a declarat Boc, dupa o intalnire cu oamenii de afaceri din Bistrita.

Premierul a tinut sa precizeze ca nu are nimic cu mediul bancar, dar crede ca si functionarii bancari trebuie sa fie responsabili la fel cum sunt toti functionarii care au contact cu cei care finanteaza economia, fie ca vin din bani publici, fie privati.

"Deci respectul fata de firme trebuie sa fie in mod egal si din partea mediului public si a celui privat ca firmele sa primeasca raspunsul in termen real, mai ales in perioada de criza cand toata lumea asteapta sa vada ca finantarea este asigurata de catre banci, ca proiectul poate merge mai departe, ca locurile de munca sunt pastrate si ca poti plati salariile in continuare.

A astepta sapte luni pentru ca o banca sa-si dea raspunsul daca primesti sau nu credit, mi se pare inacceptabil si indamisibil", a declarat Emil Boc.

Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#finantare, #banca, #credit, #loc de munca, #functionari , #Premier