Intalnirea Ungureanu - FMI: Situatia externa, prima pe lista

Marti, 21 Februarie 2012, ora 12:50
1607 citiri
Intalnirea Ungureanu - FMI: Situatia externa, prima pe lista

Premierul Mihai Razvan Ungureanu a anuntat ca miercuri, 22 februarie, se va intalni cu membrii FMI si CE.

Potrivit acestuia, intalnirea cu FMI se va axa pe discutii privind situatia economica internationala, dar si interna. Mihai Razvan Ungureanu a precizat ca vor fi trecute in revista si rezultatele inregistrate de Romania prin punerea in aplicare a punctelor incluse in scrisoare de intentie.

"Amgajamentele pe care Guvernul anterior le-a facut, ni le asumam la randul nostru. Va fi o intalnire de acomodare cu noiii ministri care sunt implicati in acoperirea angajamentelor externe. Nu vom discuta, insa scrisoare de intentie", a declarat prim-ministru.

Intrebat daca va lua in calcul riscul unei recesiuni, premierul a raspuns afirmativ.

"Luam in calcul absolut orice risc", a mai precizat acesta.

Dupa demisia fostului prim-ministru Emil Boc, reprezentantul FMI in Romania, Jeffrey Franks, a spus ca are asteptari inalte de noul Guvern si de la toate partidele, catre trebuie sa inteleaga nevoia de continuare a reformelor incepute.

Dupa discutiile cu autoritatile romane, FMI a redus prognoza de crestere economica pentru acest an la 1,5-2%, de la 1,8-2,3%, modificare care nu antreneaza, deocamdata, ajustari la nivelul veniturilor si cheltuielilor bugetare.

O mai buna absorbtie a fondurilor europene, investitii si cresterea consumului sunt "cruciale" pentru ca economia sa inregistreze aceasta crestere, in opinia lui Franks.

"O schimbare de guvern nu ar trebui sa duca la schimbarea politicilor care asigura stabilitatea economica castigata in ultimii ani", a precizat Jeffrey Franks in urma cu o saptamana.

Citeste si Guvernul Ungureanu primeste "teme" de la FMI. Vezi ce deadline-uri au.

#intalnire mihai razvan ungureanu fmi, #scrisoare intentie fmi, #fmi bucuresti mihai razvan ungureanu , #Premier