Ministerul Sportului va fi reinfiintat

Marti, 04 Decembrie 2012, ora 08:34
1665 citiri
Ministerul Sportului va fi reinfiintat

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, in cadrul Galei "100 de ani de la infiintarea federatiei Societatilor Sportive din Romania", ca spera ca din luna decembrie Autoritatea Nationala pentru Sport si Tineret (ANST) sa devina Ministerul Sportului, "fara tineret".

"Sper ca din luna decembrie ANST sa devina Ministerul Sportului, fara tineret si alte lucruri. Ideea de a avea in guvern un reprezentant al sportului poate fi o idee foarte buna pana cand sportul se va organiza atat de bine incat sa nu mai aiba nevoie de guvern. Stim cu totii ca daca investim in sport in urmatorii 3-4 ani o sa avem rezultate peste 10-15. Daca insa nu vom investi nimic, nu vom avea rezultate deloc. In ceea ce priveste infrastructura ma bucur ca anul acesta incep lucrarile si la Sala Polivalenta, atat de mult asteptata", a spus Ponta.

Premierul a precizat ca in viitorul guvern va fi un ministru al Sportului care sa reprezinte ca politica guvernamentala ce trebuie facut pentru sport in urmatorii ani:

"Pentru sport ceea ce stiu tine de alocarile pe care am reusit sa le facem din buget si fondurile de rezerva ale primului ministru. Si mai stiu sigur ca in viitorul guvern, am discutat si cu domnul Antonescu, vom avea un ministru al Sportului care sa reprezinte ca politica guvernamentala ce trebuie facut pentru sport in anii care urmeaza".

Ponta a facut referire si la faptul ca presedintele ANST, Carmen Tocala, a declarat, miercuri, ca in anii urmatori Autoritatea Nationala pentru Sport si Tineret isi propune sa acceseze fonduri europene in valoare de 170-210 milioane de euro.

"E vorba de fonduri pentru infrastructura sportiva. De faptul ca, in afara de sala pe care primaria o va construi impreuna cu Guvernul la Bucuresti, trebuie sa avem fiecare capitala de regiune cate o sala polivalenta, sa vedem daca si stadion, dar sunt si bazine din fonduri europene. Dar nu in comune si sate, ci in marile orase", a adaugat premierul.

Victor Ponta i-a inmanat in cadrul galei o placheta fostei canotoare Elisabeta Lipa, presedintele Federatiei Romane de Canotaj.

Gala "100 de ani de la infiintarea federatiei Societatilor Sportive din Romania", organizata de Autoritatea Nationala pentru Sport si Tineret (ANST), a avut loc in Sala Polivalenta din Capitala.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ministerul Sportului, #Victor Ponta ministerul Sportului, #agentia ANST ministerul Sportului , #Premier