Nastase: PSD ar trebui sa propuna o politica fiscala diferentiata

Vineri, 22 Ianuarie 2010, ora 12:55
1221 citiri
Nastase: PSD ar trebui sa propuna o politica fiscala diferentiata

Presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, a declarat, vineri, la o dezbatere pe teme ideologice ale stangii, ca PSD ar trebui sa sustina aplicarea unor politici fiscale diferentiatie. 

Nastase a spus ca PSD a acceptat prea usor cota unica, principalul argument fiind legat de "comoditatea birocratica", trecerea la cota diferentiata de impozitare creand dificultati de aplicare, informeaza Mediafax.

"PSD va trebui sa construiasca un ascensor social mult mobil, avand in centru munca si incurajarea initiativei.

PSD ar trebui sa sustina ca noi dorim economie de piata, dar nu o societate de piata.

Ar trebui sa spunem mai clar ca pentru noi ca munca trece inaintea capitalului, statul inaintea pietei, iar societatea inaintea individului", a afirmat el.

Nastase a apreciat ca, in contextul in care stanga a inregistrat un regres in aproape toata Europa, iar doctrina de sinteza "A Treia Cale" a esuat, PSD ar trebui sa isi adapteze doctrina pentru a face fata tentatiei populiste specifice unei societati polarizate social.

Fostul premier PSD a mai spus ca redefinirea doctrinara a partidului ar trebui sa tina seama de o viziune strategica, nu doar de obiective tactice.

"O viziune strategica ar crea un partid care sa nu mai intre la guvernare in orice conditii, sa stea o saptamana si apoi sa intre iar in opozitie", a mai afirmat Nastase. 

#nastase, # psd, # politica, # fiscala , #Premier