Ponta: Bugetul de stat pentru 2014 va fi gata pana la sfarsitul lunii octombrie

Sambata, 12 Octombrie 2013, ora 15:00
1524 citiri
Ponta: Bugetul de stat pentru 2014 va fi gata pana la sfarsitul lunii octombrie
Foto: cotidianul.ro

Bugetul de stat pentru 2014 va fi gata pana la sfarsitul lunii octombrie, cand vor fi finalizate discutiile cu delegatii Comisiei Europene, Bancii Mondiale si Fondului Monetar International, urmand a fi adoptat de Guvern si trimis Parlamentului in prima saptamana din noiembrie, a declarat sambata, la Botosani, premierul Victor Ponta.

Potrivit acestuia, proiectul de Lege a bugetului de stat va fi aprobat de Guvern in prima saptamana a lunii noiembrie, iar apoi va fi trimis in Parlament, care va avea timp luna urmatoare pentru dezbaterea acestuia, iar votarea si adoptarea vor fi finalizate la timp pentru ca in decembrie sa fie cunoscute cifrele pe care se va conta anul viitor.

"Practic, toata luna noiembrie, Parlamentul are timp sa dezbata bugetul si sa-l adopte. In decembrie, toate institutiile publice, si locale, si centrale, stiu ce buget au pentru 2014", a afirmat Ponta.

Seful Executivului a declarat ca bugetul pe anul viitor va sustine investitiile, atat cu fonduri europene, cat si cu fonduri guvernamentale.

Prioritatile Guvernului vor fi dezvoltarea infrastructurii scolare, a celei rutiere, dar si a celei din sectorul sanitar.

Salariile si pensiile vor fi asigurate pana la sfarsitul anului

Premierul Victor Ponta a mai declarat sambata, la Botosani, ca toate salariile din sistemul bugetar si pensiile vor fi asigurate pana la sfarsitul anului.

'Nu vom vorbi de rectificare pozitiva in general. Toate salariile, toate pensiile, toate cheltuielile curente sunt asigurate in mod sigur', a afirmat Ponta.

El sustine ca anumite ministere si institutii publice vor avea rectificari negative.

'Nici Statele Unite ale Americii nu au bani pentru toata lumea bani. Si ei au probleme, daramite pentru Romania. Pentru unii va fi rectificare pozitiva, in sensul in care adaugam niste bani, iar altii vor pierde niste bani, in special pe cei pe care nu i-au folosit si cheltuit pana acum', a mai adaugat primul-ministru.

#buget stat 2014, #Ponta buget Romania , #Premier