Ponta, in negocieri cu FMI pentru salarii si recuperarea CAS

Joi, 03 Mai 2012, ora 16:57
1041 citiri
Ponta, in negocieri cu FMI pentru salarii si recuperarea CAS

Premierul desemnat Victor Ponta a declarat joi ca in acest moment se negociaza ca in scrisoarea de intentie catre FMI sa se treaca atat restituirea banilor incasati "ilegal" de la pensionari, cat si revenirea salariilor bugetarilor la nivelul din anul 2010.

"Cu pensiile si salariile, o mai spun inca odata si o spun de fiecare data foarte clar: obiectivul nostru si mandatul domnului Florin Georgescu la negocierea cu delegatia FMI este de a avea trecuta in scrisoarea de intentie, restituirea, rambursarea banilor incasati ilegal de la pensionari si un calendar clar cu restituirea catre bugetari a ceea ce li s-a luat in 2010, asta este mandatul domnului Georgescu, sunt optimist ca putem sa incheiem negocierile in acest sens", a declarat Ponta. A

cesta a mentionat ca "este vorba despre un calendar foarte clar pentru anul acesta" si daca Parlamentul va acorda votul de incredere, marti va prezenta scrisoarea catre FMI.

"Nu va depasi in niciun fel deficitul 3%, daca va referiti la deficitul bugetar pe ESA - pe sistemul european - pe cash va fi mai mic evident", a dat el asigurari.

#Ponta negocieri FMI, #Ponta recuperare CAS pensionari, #Ponta cresteri salarii bugetari , #Premier