Ponta semneaza marti proiectul pentru gazoductul Ungheni - Iasi

Marti, 17 Iulie 2012, ora 09:00
2110 citiri
Ponta semneaza marti proiectul pentru gazoductul Ungheni - Iasi

Premierul Victor Ponta a anuntat luni seara la Realitatea Tv ca marti va semna la Chisinau proiectul comun pentru gazoductul Ungheni - Iasi, dar si proiectul pentru o linie electrica comuna.

"Eu ma duc la Chisinau ca sa semnam in sfarsit proiectul pentru gazoduct (Ungheni - Iasi, n.r.) si pentru linia electrica. Pentru Republica Moldova, ceea ce semnam noi maine este o cerinta de ani de zile, pentru ca asta inseamna ca vor avea conexiune si de energie electrica si de gaz cu Romania", a declarat primul ministru. El a adaugat ca "pentru primul ministru Filat si pentru Guvernul Republicii Moldova, semnarea acestui acord este de importanta vitala".

Despre aceste proiecte au vorbit si guvernele anterioare. Ministrul Economiei din Romania, Lucian Nicolae Bode, si viceprim-ministrul si ministrul Economiei din Republica Moldova, Valeriu Lazar, au discutat au discutat despre mai multe proiecte comune printre care se afla Gazoductul Iasi-Ungheni, reiese dintr-un comunicat postat pe site-ul Guvernului de la Bucuresti, in luna martie 2012. Pentru acest proiect, ministerele de resort au semnat in anul 2011 un Memorandum de intelegere privind pregatirea conditiilor pentru constructia gazoductului de presiune inalta Iasi-Ungheni.

De asemenea, "cei doi oficiali au discutat despre proiectul de investitie in vederea interconectarii energetice a Republicii Moldova atat la Reteaua Europeana a Operatorilor de Transport si Sistem pentru Energie Electrica (ENTSO-E) cat si cu Romania, LEA 400 kV Suceava-Balti, dar si proiectul liniei electrice LEA 110 kV Falciu-Gotesti, pentru care Transelectrica SA a realizat deja partea de investitii pe teritoriul Romaniei si care se estimeaza a fi finalizat la sfarsitul anului 2012", informeaza sursa citata.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#declaratii Ponta vizita Chisinau, #Ponta vizita Chisinau gazoduct, #premier vizita Chisinau , #Premier