Ponta: Sistemul energetic trebuie decapusat de baietii destepti

Sambata, 03 Noiembrie 2012, ora 13:19
1740 citiri
Ponta: Sistemul energetic trebuie decapusat de baietii destepti

Premierul Victor Ponta a subliniat ca sistemul energetic, odata decapusat de afacerile de partid si de "baietii destepti", va reprezenta, alaturi de domeniul agriculturii, un motor de dezvoltare pentru Romania.

"Avem o lege foarte moderna pentru energie, de-abia a fost adoptata de cateva luni. Sistemul energetic romanesc trebuie dezvoltat in viitor fara a fi capusat nici de baietii destepti la Hidroelectrica, nici de afacerile de partid, de mantogariile de la Turceni si Rovinari si de toate celelalte.

Pe masura ce curatam tot ce este capusa, sistemul energetic, alaturi de agricultura, va reprezenta un motor de dezvoltare pentru Romania in ansamblu si daca vorbim de energia termo, in mod sigur pentru Oltenia si acesta e un lucru esential pentru zona", a declarat primul ministru care participa vineri la o dezbatere privind problematica regionala a Olteniei.

In ceea ce priveste instalarea unui management privat la Complexul Energetic Oltenia la inceputul anului viitor, seful Guvernului a spus ca deocamdata vrea sa vada primele rezultate ale managementului pe 2012.

"Pot sa spun ca sunt foarte bucuros ca m-am tinut de cuvant si sediul companiei va fi si este la Targ-Jiu, asa era corect, cu tot respectul pentru toate celelalte judete si evident in functie de rezultate vedem daca acest management este performant sau daca este nevoie de imbunatatiri", a spus Ponta.

In problema datoriilor societatilor de termoficare din tara la CE Oltenia, premierul a precizat ca exact aceste situatii se discuta punctual la intalnirea de la Targu Jiu.

"Atat prin eliminarea totala a subventiilor adoptata de Guvernul Boc, cat si prin lipsa unei strategii clare in ceea ce priveste RAAN-ul (Regia Autonoma pentru Activitati Nucleare, n.r.) si constructia grupurilor 3 si 4 de la Cernavoda s-au acumulat asemenea probleme, o parte dintre ele le-am rezolvat si tocmai asta trebuie sa discutam, cum facem in 2012-2016 sa nu mai traim doar asa amanand o problema, ci rezolvand-o", a explicat seful Executivului.

Victor Ponta a punctat ca Oltenia este o zona care trebuie sa aiba o atentie speciala in programul de guvernare al USL, ca sunt cateva proiecte demarate, insa trebuie sa stie care sunt prioritatile pentru perioada 2012-2016 in zona economica, pe infrastructura si dezvoltare a investitiilor.

"Urmaresc ca acest potential al Olteniei sa fie pus in valoare in perioada urmatoare, Oltenia, nu vorbesc doar ca deputat de Targu-Jiu, ci vorbesc totusi ca om care cunosc toata tara, poate ca a fost favorizata inainte de 1989, dar de atunci incoace de fiecare data investitiile si sprijinul guvernamental au mers mai mult fie spre Bucuresti, fie spre Ardeal sau spre Moldova si cred ca a venit si randul Olteniei", a afirmat primul ministru.

#declaratie Ponta, #Ponta dezvoltare Romania, #Ponta agricultura, #Ponta energie , #Premier