Ponta spera sa numeasca un nou ministru la Transporturi pana pe 23 august

Miercuri, 14 August 2013, ora 15:40
1329 citiri
Ponta spera sa numeasca un nou ministru la Transporturi pana pe 23 august

Premierul Victor Ponta a afirmat, miercuri, in deschiderea sedintei saptamanale de Guvern, ca spera ca, pana la finele saptamanii viitoare, sa fie numit un ministru la Ministerul Transporturilor.

"Sper ca saptamana viitoare, cred ca pe 23 (august, n.r.), sa avem, in sfarsit, un ministru al Transporturilor. Cu CSAT ne-am lamurit: nu stie domnul presedinte nimic de rau despre CFR Marfa ca daca stia spunea la CSAT. Daca nu a spus la CSAT, publicati Hotararea de Guvern, intram in procedura normala si, in general, cine nu are nimic de spus, nu stiu de ce vorbeste. Imi exprim dorinta si speranta ca un ministru definitiv sa preia, de saptamana viitoare, toate lucrurile de la Transporturi", a spus Ponta.

In data de 22 iulie, presedintele Traian Basescu a anuntat ca va lua o decizie definitiva cu privire la propunerea de numire a liberalului Ovidiu Silaghi in functia de ministru al Transporturilor pe data de 23 august.

"Iata care sunt elemente, in primul rand o chestiune de imagine a domnului Silaghi, in al doilea rand, o chestiune de responsabilitate pentru privatizare, care ma fac sa continui sa reflectez la varianta Silaghi. Va pot spune ca, in mod legal, ministrul interimar al Transporturilor isi termina mandatul pe 25 august, iar eu anunt public ca voi lua o decizie definitiva - n-am reusit sa schimb optiunea celor doi (a premierului si a presedintelui Senatului - n.r.) - cu privire la domnul Silaghi pe data de 23 august", a spus Basescu, la Palatul Cotroceni.

Seful statului a afirmat ca simte responsabilitatea desemnarii noului ministru al Transporturilor intr-un moment in care cea mai mare companie de transport marfa din Romania urmeaza sa fie privatizata.

#numire ministru Transporturi, #interimat Ponta Ministerul Transporturilor, #Basescu ministru Transporturi, #numire Silaghi Transporturi , #Premier