Premierul: Sper sa reintregesc salariile romanilor la vara

Sambata, 07 Aprilie 2012, ora 11:20
1296 citiri
Premierul: Sper sa reintregesc salariile romanilor la vara

Premierul Mihai Razvan Ungureanu a declarat vineri seara intr-un interviu acordat lui David Frost de la Al Jazeera ca spera ca salariile bugetarilor sa fie reintregite la vara si a marturisit ca este o prioritate pentru el sa readuca zambetul pe fetele concetatenilor sai romani.

In cadrul unui duplex Bucuresti-Londra, Ungureanu i-a povestit celebrului jurnalist despre misiunile pe care si le-a impus ca premier. "Cea mai mare provocare este sa mentin tara pe drumul revenirii economice. Aceasta tara are un viitor excelent cu conditia sa ramana pe drumul de care v-am vorbit", a subliniat el.

Primul-ministru a fost chestionat de Frost in legatura cu masurile de austeritate, in special cele care au afectat bugetarii.

"Au fost niste ani de austeritate care au afectat profund parti ale societatii romanesti, majoritatea bugetari. Protestele care au avut loc in legatura cu aceste masuri mi-a dat sansa sa constientizez existenta unei oboseli sociale, dar cred ca poate fi combatuta si medicamentul este dialogul cu aceste parti ale societatii.

Acum avem o situatie mai buna din punct de vedere macroeconomic si speram sa readucem salariile bugetarilor la nivelul de acum cativa ani, aceasta e unul din pariurile mele si cred ca vom reusi. Incerc si sper ca vom duce acest lucru la indeplinire undeva in vara", a subliniat primul-ministru.

"Este de asemenea o prioritate a guvernului meu sa aduc putin zambet pe fetele concetatenilor mei, nu doar pentru ca este normal sa manifesti compasiune cand este vorba de masuri de austeritate si consecintele lor in plan social, dar este si un semnal bun pentru politicile economice pe care le avem in fata", a conchis el.

La finalul interviului, Frost si-a exprimat speranta ca il va avea pe Ungureanu invitat si in studiourile Al Jazeera din Londra.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Ungureanu interviu Al Jazeera, #Ungureanu reintregire salarii bugetari , #Premier