Tronsonul de autostrada Timisoara-Arad, deschis circulatiei

Sambata, 17 Decembrie 2011, ora 13:45
2523 citiri
Tronsonul de autostrada Timisoara-Arad, deschis circulatiei

Tronsonul de autostrada Timisoara - Arad, care face parte din coridorul IV paneuropean, a fost deschis circulatiei sambata, in prezenta premierului Emil Boc si a ministrului Transporturilor Anca Boagiu.

Din totalul de 32 de kilometri de autostrada, tronsonul timisean are 17 kilometri.

Autostrada va lega Romania de Europa Occidentala, iar portiunea din vest a coridorului IV paneuropean va face legatura intre Sibiu - Lugoj - Timisoara - Arad - Nadlac, spre Ungaria.

Autostrada Timisoara - Arad va costa circa 200 de milioane de euro si va fi finantata de Banca Europeana de Investitii, iar Guvernul Romaniei va contribui cu 70 milioane de euro.

Pe traseul din Timis al autostrazii sunt prevazute 11 poduri, 14 pasaje, un acces la Centrul de Intretinere si Coordonare si un nod rutier.

Dupa prezentarea coordonatelor din partea constructorului, premierul a urcat la volanul masinii pe al carei bord era fixat un pahar cu apa. La vizitele anterioare, Emil Boc a declarat ca va verifica nivelul calitatii drumului prin metoda 'paharului cu apa': daca apa din pahar nu se varsa, inseamna ca soseaua este bine construita.

#tronson autustrada timisoara arad circulatie, #inaugurare tronson autostrada, #constructie autostrazi , #Premier