Ungureanu: Demisiile sefilor ANAF sau CNAS nu sunt pentru divertisment

Miercuri, 14 Martie 2012, ora 10:16
1495 citiri
Ungureanu: Demisiile sefilor ANAF sau CNAS nu sunt pentru divertisment

Premierul Mihai Razvan Ungureanu a afirmat marti seara ca obiectivul sau nu este de a demite managerii diversilor institutii, ci reformarea sistemelor, astfel ca nu va lua decizii, inclusiv in ceea ce-i priveste pe sefii ANAF si CNAS, sub presiune publica.

Ungureanu a explicat, la Antena 3, ca termenul de la care isi incepe evaluarea asupra sefilor diverselor institutii, inclusiv a celor din CNAS este cel al investirii sale, asigurand ca, daca va remarca in timpul mandatului probleme, nu va avea nicio problema sa impuna destituiri. Totusi, el a atras atentia ca este interesat de functionarea sistemului, iar nu de persoanele care ocupa functii, astfel ca obiectivul sau nu este sa dea oameni jos, mai ales sub imperiul presiunii mediatice, ci sa eficientizeze structurile.

"Nu deciziile luate sub presiune, si mai ales sub presiune mediatica sunt cele care intotdeauna sunt bune. Nu inlocuirea unui om repara un sistem. Pot sa dau dreptate unei cereri publice, fara discutie, dar cererea publica fara argumentatie solida, administrativa si legala in spate poate sa fie distructiva", a explicat el.

"In urmarea unei crize care este rezolvata printr-o masura de urgenta ce poate sa vina? Un control si o analiza foarte clara a situatiei", a adaugat el, precizand ca nu alege drumul "peticirii", care inseamna inlocuiri de persoane, ci pe cel al constructiei.

El a punctat ca suferinta cuiva nu se poate rezolva prin decapitarea unui administrator, ci prin inlocuirea unui sistem, care poate presupune si schimbarea managerilor.

Ungureanu a admis ca, atunci cand a avut suficiente argumente, a luat decizia de a demite oameni din subordinea sa, "dar nu sunt de dragul demiterii si in niciun caz pentru a da satisfactie micului divertisment public, ci ascund o schimbare de sistem si de atitudine manageriala".

#Ungureanu demitere sefi ANAF, #demitere sefi CNAS, #declaratii Ungureanu demitere sefi , #Premier